4:lle
SAMETTINEN PUNAJUURISOSEKEITTO RAPEILLA TOFU-PAAHTOPALOILLA
Samettinen punajuurisosekeitto on aivan parasta talviruokaa! Paahdettu tofumuru tuo annokseen ruokaisuutta ja kivaa purutuntumaa.Kiireen keskellä voit myös oikaista ja napata kaupasta valmiin sosekeiton ja Jalotofu Paahtopalat, niin annos on valmis 10 minuutissa. Helppoa eikö, vain?
Näitä tarvitset
Punajuurisosekeitto:
1kg
raakoja punajuuria
500g
perunaa
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä silputtuna
1l
litra vettä
1
kasvisliemikuutio
2,5dl
kaurakermaa
2rkl
tummaa siirappia tai fariinisokeria
1rkl
hienonnettua tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattuna
½tl
mustapippuria
½-1tl
suolaa
Paahdettu tofu:
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
1rkl
öljyä paistamiseen
Tarjoiluun:
kaurafraichea
tuoretta timjamia
Näin valmistat
- Kuori punajuuret, perunat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko kaikki reiluiksi paloiksi isoon kattilaan. Lisää öljy ja paista kasviksia hetki kattilan pohjalla koko aika käännellen. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi siirappi, timjami sekä suola ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
- Valmista tofu: Kuumenna öljy paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa sosekeitto paahdetun Jalotofun ja kaurafraichen kera.