15 - 20 min
neljälle
SATOKAUSIRESEPTI: NOPEA TOFU-NUUDELISALAATTI
Mitä herkkua! Helppo ja nopea arkiruoka valmistuu kätevillä valmiiksi maustetuilla Jalotofu Paahtopaloilla ja satokauden parsasta, jotka sopivat yhdessä täydellisesti nuudelisalaatin joukkoon. Tofun ja nuudelisalaatin maustamisen pohjana toimii ihanan pehmeä Satay-kastike ja potkua tuo tuore chili.
kesä
Ruokavinkki
Tämä sesongin nuudelisalaatti neljälle on toteutettu yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Voit myös loihtia samankaltaisen juhlavan tofusalaatin kuudelle Klassikko-sarjan Jalotofu Kylmäsavulla tai Marinoidulla. Reseptin löydät täältä!
Lisää salaattireseptejä tästä linkistä!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu tai Aasia (250 g)
1rkl
öljyä paistamiseen
1pss
Spice Up! Sataykastiketta (100 g)
250g
vihreää parsaa
2levyä
levyä (100 g) Spice Up! Täysjyvänuudeleita (gluteenittomia riisinuudeleita tarvittaessa)
250g
g piel de sapo -melonia (tai hunajamelonia)
2rkl
soijakastiketta
6
retiisiä
1
lime
½
ruukkua tuoretta korianteria
seesaminsiemeniä
tuoretta chiliä
Näin valmistat
- Paista valmiiksi maustettuja Jalotofu Paahtopaloja öljyssä pannulla, kunnes ne kuumenevat. Sekoita joukkoon sataykastike ja paista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
- Napsaise parsoista puiseva tyvi irti ja leikkaa parsat suupaloiksi. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja laita nuudelit sekä parsat kiehumaan. Keitä 3-4 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Anna jäähtyä.
- Lohko retiisit. Leikkaa melonista kuori ja poista siemenet. Leikkaa meloni suupaloiksi.
- Sekoita nuudelit, parsat, satay-tofu, retiisit ja melonit keskenään. Mausta nuudelisalaatti soijakastikkeella ja limen mehulla. Hienonna korianteri ja sekoita joukkoon. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja viimeistele tuoreella hienonnetulla chilillä.Nuudelisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää.