4
Original soijatempe-bowl ja maapähkinäkastike
VEGEBOWL feat soijatempe - kourallinen kaikkea hyvää!
Näitä tarvitset
SALAATTIPOHJA
1ruukku
jääsalaattia
100g
tuoretta pinaattia
100g
rucolaa
3
porkkanaa
2
raitajuurta
5
retiisiä
300g
broccolinia tai parsakaalia
50g
kirsikkatomaatteja
1rkl
sokeria
½
kurkku
MAAPÄHKINÄKASTIKE
1dl
maapäkinälevitettä
1dl
vettä
2rkl
soijaa
2rkl
limetinmehua
1
limenkuori (luomu)
1rkl
sokeria
LUPIINITEMPE
1pkt
Jalotempe Original Soijatempe ((2x125g))
3rkl
öljyä
3rkl
soijakastiketta
Näin valmistat
- Laita vesi kiehumaan. Pese salaatti ja kasvikset.
- Vuole kuorimaveitsellä tai juustohöylällä porkkanastapitkiä siivuja. Leikkaa raitajuuri ja retiisitohuiksi viipaleiksi. Keitä broccolinit kypsiksi niinettä ne jää napakoiksi, huuhtele kylmällä vedellä.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja kurkku viipaleiksi.
- Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.
- Kuumenna pannu, lisää öljy, leikkaa tempeviipaleiksi ja paista kullanruskeaksi. Lisää soija jaota pannu liedeltä pois.
- Kasaa salaatti kulhoihin. Pohjalle salaatit ja päällekasvikset ja tempe. Kaada päälle maapähkinäkastike ohuena nauhana tai tarjoa erikseen.
- VINKKI! Voit myös kasata salaatin pitaleivän sisään.