Original soijatempe-bowl ja maapähkinäkastike
- Valmistusaika:
- 20-25 min
- Määrä:
- 4
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Salaatit
VEGEBOWL feat soijatempe – kourallinen kaikkea hyvää!
Ainesosat
SALAATTIPOHJA
- 1 ruukku jääsalaattia
- 100 g tuoretta pinaattia
- 100 g rucolaa
- 3 porkkanaa
- 2 raitajuurta
- 5 retiisiä
- 300 g broccolinia tai parsakaalia
- 50 g kirsikkatomaatteja
- 1 rkl sokeria
- ½ kurkku
MAAPÄHKINÄKASTIKE
- 1 dl maapäkinälevitettä
- 1 dl vettä
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl limetinmehua
- 1 limenkuori (luomu)
- 1 rkl sokeria
LUPIINITEMPE
- 1 pkt Jalotempe Original Soijatempe ((2x125g))
- 3 rkl öljyä
- 3 rkl soijakastiketta
Original soijatempe-bowl ja maapähkinäkastike ohje
Laita vesi kiehumaan. Pese salaatti ja kasvikset. Vuole kuorimaveitsellä tai juustohöylällä porkkanasta pitkiä siivuja. Leikkaa raitajuuri ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Keitä broccolinit kypsiksi niin että ne jää napakoiksi, huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja kurkku viipaleiksi.
Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.
Kuumenna pannu, lisää öljy, leikkaa tempe viipaleiksi ja paista kullanruskeaksi. Lisää soija ja ota pannu liedeltä pois.
Kasaa salaatti kulhoihin. Pohjalle salaatit ja päälle kasvikset ja tempe. Kaada päälle maapähkinäkastike ohuena nauhana tai tarjoa erikseen.
VINKKI! Voit myös kasata salaatin pitaleivän sisään.
Katso videolta ohjeet tempen paistamiseen
Katso lisää videoita YouTube-kanavaltamme-
Arvostele resepti
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.