15 - 20 min
2-3:lle
Sundubu Jjigae eli Pehmeä Tofu korealaisittain
Tässä tulee uusin korealaisten kasvisruokien helmi! Pehmeää tofua ja kimchiä sisältävä Sundubu Jjigae pääsee tässä uutuusreseptissä aivan uusiin ulottuvuuksiin. Nimittäin pehmeän tofun lisäksi sitä tähdittää ja upeasti täydentää suosittu - rumpujen pärinää - savutofu
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
Tofupata:
1pkt
Jalotofu Pehmeä (250 g)
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
1,5dl
kimchiä (suosi tuorepakattua säilykkeen sijaan, jos mahdollista. Esim Rasilainen)
1-3tl
chilihiutaleita maun ja vahvuuden mukaan
1,5tl
valkosipulimurskaa
1,5rkl
seesamiöljyä
3,5dl
vettä
3rkl
kimchin nestettä
½-2tl
suolaa
rkl
soijakastiketta riippuen kimchin suolapitoisuudesta (lisää vähitellen)
mustapippuria myllystä
pieneksi silputtu kevätsipuli tai ruohosipulia
1nippu
paksoita
Lisäksi:
riisinuudeleita
Näin valmistat
- Avaa savutofupaketti ja painele pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeen välissä. Pilko tai revi tofu sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna paistinpannu ja laita tofupalat paahtumaan keskilämmölle.
- Silppua sillä aikaa kimchi pieneksi, lisää pannulle öljyn, chilihiutaleiden ja valkosipulin kanssa ja kuumenna keskilämmöllä 3-4 minuuttia tasaisesti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada sekaan vesi sekä kimchin neste. Kiehauta toiset 4 minuuttia.
- Lisää pehmeä tofu isoina paloina ja irtonaiset paksoin lehdet, anna kypsyä 4 minuuttia. Lisää lopuksi kevätsipuli ja soijakastike ja poista sitten liedeltä.
- Nauti sellaisenaan tai riisinuudelien kera.