60 min

4:lle alkuruoka

TEMPE-VILLIYRTTISALAATTI by SAMI TALLBERG

Villiyrtit ovat yhtä varma kesän merkki kuin muuttolintujen paluu. Kesää ja villiyrttejä voi onneksi juhlistaa läpi kesän, lajikkeiden sesonkien vaihtuessa. Huikea villiyrttiguru, keittiömestari Sami Tallberg, kehitti meille raikkaan, villin salaatin, jossa yrttien voimaa makuparina ja annoksen kasviproteiinina boostaa marinoitu Jalotempe. Paista tai grillaa se blokkina, kolmioina, kuutioina tai siivuina, kesäfiiliksen mukaan!

Näitä tarvitset

PROTEIINI

1pkt

Jalotempe Soijapapu 250g

TEMPEN MARINADI

1

punainen suippopaprika

1

chili

1

valkosipulinkynsi

1dl

vaahterasiirappia

1dl

etikkaa

1rkl

soijakastiketta

ripaus savupaprikaa

SALAATTI

2

isoa kourallista syötäviä villiyrttejä

(kuvan mukaiset suositukset: keto-orvokki, voikukka, vuohenputki, ruoholaukka, suolaheinä, kuusenkerkkä, litulaukka)

DRESSING

4rkl

oliiviöljyä

1rkl

Dijon-sinappia

2rkl

(luomu)sitruunanmehua

ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

CRUMBLE

4rkl

murskattuja pähkinöitä ja siemeniä (kuvassa hampunsiemeniä)

1tl

ravintohiivahiutaleita

Näin valmistat

  • Valmista marinadi. Pilko suippopaprika pieniksi paloiksi (älä käytä siemeniä). Hienonna chili ja käytä myös siemenet halutessasi. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Kiehauta muiden ainesten kanssa kattilassa 5 minuutin ajan. Soseuta.
  • Valitse tempen muoto. Voit käyttää sen yhtenä blokkina tai leikata hieman pienemmäksi muutamaan osaan haluamaasi muotoon (kolmio, kuutio tai siivu). Aseta tempe kulhoon ja kaada marinadi sen päälle. Anna maustua marinadissa vähintään 30 minuuttia, tai mieluiten yön yli viileässä. Pariloi pannulla öljyssä rapeaksi tai grilllaa kunnes tempen pintaan on muodostunut kauniit raidat ja siihen on tarttunut syvä grillin maku. Halutessasi sudi lisää marinadia tempen pintaan pariloinnin tai grillaamisen aikana.
  • Sekoita dressingin ainekset hyvin keskenään. Pyöräytä villiyrtit kulhossa, jossa on salaatinkastiketta (säästä muutama keto-orvokin ja voikukan kukka koristeluun). Jos olet paistanut tempen kokonaisena blokkina, nosta salaatti tempen päälle ja ympärille. Tempepalat voi sekoittaa salaatin sekaan tai ripotella sen päälle.
  • Paahda pähkinät ja siemenet pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa. Sekoita crumblen ainekset keskenään ja ripottele salaattiannoksen päälle. Viimeistele koristelu keto-orvokin ja voikukan kukilla. Tarjoile.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu