TEMPE-VILLIYRTTISALAATTI by SAMI TALLBERG

(1)
4:lle alkuruoka
Villiyrtit ovat yhtä varma kesän merkki kuin muuttolintujen paluu. Kesää ja villiyrttejä voi onneksi juhlistaa läpi kesän, lajikkeiden sesonkien vaihtuessa. Huikea villiyrttiguru, keittiömestari Sami Tallberg, kehitti meille raikkaan, villin salaatin, jossa yrttien voimaa makuparina ja annoksen kasviproteiinina boostaa marinoitu Jalotempe. Paista tai grillaa se blokkina, kolmioina, kuutioina tai siivuina, kesäfiiliksen mukaan!
Katso video
Vegaanireseptit tempe salaatti

Ainesosat

PROTEIINI
1 pkt Jalotempe Soijapapu 250g
TEMPEN MARINADI
1 punainen suippopaprika
1 chili
1 valkosipulinkynsi
1 dl vaahterasiirappia
1 dl etikkaa
1 rkl soijakastiketta
ripaus savupaprikaa
SALAATTI
2 isoa kourallista syötäviä villiyrttejä
(kuvan mukaiset suositukset: keto-orvokki, voikukka, vuohenputki, ruoholaukka, suolaheinä, kuusenkerkkä, litulaukka)
DRESSING
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl (luomu)sitruunanmehua
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
CRUMBLE
4 rkl murskattuja pähkinöitä ja siemeniä (kuvassa hampunsiemeniä)
1 tl ravintohiivahiutaleita

Näin valmistat

Valmista marinadi. Pilko suippopaprika pieniksi paloiksi (älä käytä siemeniä). Hienonna chili ja käytä myös siemenet halutessasi. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Kiehauta muiden ainesten kanssa kattilassa 5 minuutin ajan. Soseuta.

Valitse tempen muoto. Voit käyttää sen yhtenä blokkina tai leikata hieman pienemmäksi muutamaan osaan haluamaasi muotoon (kolmio, kuutio tai siivu). Aseta tempe kulhoon ja kaada marinadi sen päälle. Anna maustua marinadissa vähintään 30 minuuttia, tai mieluiten yön yli viileässä. Pariloi pannulla öljyssä rapeaksi tai grilllaa kunnes tempen pintaan on muodostunut kauniit raidat ja siihen on tarttunut syvä grillin maku. Halutessasi sudi lisää marinadia tempen pintaan pariloinnin tai grillaamisen aikana.

Sekoita dressingin ainekset hyvin keskenään. Pyöräytä villiyrtit kulhossa, jossa on salaatinkastiketta (säästä muutama keto-orvokin ja voikukan kukka koristeluun). Jos olet paistanut tempen kokonaisena blokkina, nosta salaatti tempen päälle ja ympärille. Tempepalat voi sekoittaa salaatin sekaan tai ripotella sen päälle.

Paahda pähkinät ja siemenet pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa. Sekoita crumblen ainekset keskenään ja ripottele salaattiannoksen päälle. Viimeistele koristelu keto-orvokin ja voikukan kukilla. Tarjoile.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme