30 min
SUPERHYVÄ TOFU PAD THAI (ONE POT)
Ruokavinkki
Perinteisesti kalakastiketta ja kananmunaa sisältävä thaimaalainen paistettu nuudeliklassikko, pad thai, valmistuu täysin kasvipohjaisena tällä reseptillä. Vegaaninen pad thai -kastike on todella simppeli tehdä ja se yksinkertaisesti vain toimii! Revitty, rapeaksi paistettu tofu on jopa maukkaampi vaihtoehto kananmunalle.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
2rkl
öljyä paistamiseen
2kpl
porkkana
1rkl
inkivääriä
3kpl
valkosipulinkynttä
1kpl
punainen chili (valinnainen)
Pad thai kastike:
5rkl
soijakastiketta
2rkl
riisiviinietikka
1kpl
limen mehu ja kuori
3rkl
vaahterasiirappia (tai muuta nestemäistä makeuttajaa)
2,5rkl
tamarinditahnaa
½tl
chilihiutaleita
2rkl
vettä
Tarjoiluun:
100g
mungpavun ituja
½ps
suolapähkinöitä
tuoretta korianteria
Näin valmistat
- Sekoita kaikki vegaanisen pad thai -kastikkeen ainekset keskenään ja nosta sivuun. Laita henkilömäärän mukaan nuudelit laakeaan astiaan ja kaada kuumaa vettä päälle (tai valmista pakkauksen ohjeen mukaan).
- Hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri. Pilko kevätsipulit ohuiksi renkaiksi ja säästä vähän vihreää osaa annoksen koristeluun. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi tikuiksi/lastuiksi. Murskaa suolapähkinät veitsellä pienemmäksi. Pilko chili renkaiksi (jätä siemenet, jos tykkäät tulisesta).
- Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat helpommin paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi* tai pilko pieniksi kuutioiksi. Paahda murua 2-3 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää joukkoon valkosipulit, inkivääri, chili, porkkana ja kevätsipuli. Paista muutama minuutti ja lisää 1 dl pad thai -kastiketta. Anna imeytyä hetki ja lisää nuudelit pannulle ja 1 dl kastiketta. Sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä.
* Revitystä tofusta tulee pannulla rapeampi ja se imee paremmin makuja itseensä!
- Kokoa pad thai -annokset ja koristele lopuilla kevätsipuleilla, mungpavuilla, suolapähkinöillä ja korianterilla. Nosta loput kastikkeesta tarjoiluun.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä