10 min
2:lle
✅ VIIKON RESEPTI: TOFUKOKKELI
Pehmeä ja täyteläinen tofukokkeli on nautiskelijan tai täyttävää aamiaista tai välipalaa etsivän unelma. Nopea tehdä, ihana syödä! Resepti on kokkikaksikko Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin käsialaa.
📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma
👩🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi
KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ! 🍆
Ruokavinkki
Tämä tofukokkelin resepti on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).
- Osallistu kilpailuun!
- Testaa uusi kasvisresepti ja osallistu kilpailuun vaikka joka viikko täältä.
- Kokkausvinkit tofukokkeliin:
- Kala namak, eli musta mineraalisuola, antaa hämmästyttävän kananmunamaisen maun tofukokkeliin rikkipitoisella maullaan. Ripottele suolaa valmiin kokkelin päälle.
- Kokeile myös tofukokkeli hummuksella ja päästä viikonlopun luovuutesi valloilleen aamupala- ja brunssikoosteemme kautta!
Näitä tarvitset
200g
Jalotofu Maustamaton
¼tl
kurkumaa
2 rkl
kasvimaitoa
1rkl
margariinia tai voita (ve)
3kpl
kevätsipulia silputtuna varsineen
suolaa
Näin valmistat
- Sulata margariini paistinpannulla. Lisää kevätsipuli ja anna paistua miedolla lämmöllä. Murenna sillä aikaa tofu kulhossa ja sekoita siihen kurkuma ja suola.
- Kaada tofu paistinpannulle ja lisää kasvimaito. Paista kunnes tofu lämpenee kauttaaltaan.
- Tarjoile esimerkiksi tuoreen avokadon kanssa.