10 min

2

(1)

VEGAANINEN MUNAKOKKELI (IHAN TOTTA!)

Aamupala on yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Ruoki siis itsesi sellaisilla ruoilla, jotka antavat energiaa pitkäkestoisesti. Luomutofu on luonnollinen kasviproteiini ja siitä syntyy vallan mainio ja helppo vegaaninen munakas, tai munakokkeli. Toimii myös, kun käsillä on lounas tai brunssi.

Max10min

Näitä tarvitset

Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)

2rkl

oliiviöljyä paistamiseen

1tl

kurkumajauhetta

1tl

sipulijauhetta

½tl

valkosipulijauhetta*

1rkl

soijakastiketta

½rkl

seesaminsiemeniä

Näin valmistat

  • Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin talouspaperin tai keittiöpyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi ja painele kevyesti tofu kuivaksi. Murustele sen jälkeen tofu kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista nopeasti ja kuumassa muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa rapean pinnan. Ripottele tasaisesti kuivamausteet tofujen päälle ja jatka paistamista. Kaada soijakastike tofujen päälle ja sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Koristele seesaminsiemenillä ja nauti sporttinen aamupala tai lounas hyvillä mielin!
  • VINKKI: Tarjoile tofumunakas englantilaisittain paahtoleivän ja papujen kera.

Arvostelut

    Arvostelu