15 - 20 min
KEITTIÖMESTARIN SUOSITUS: TOFUN JÄLKIMARINOINTI (Sasu Laukkonen)
Maustamaton tofu on todellinen keittiön moniottelija. Voit marinoimalla loihtia haluamasi makuelämyksen – vain mielikuvitus on rajana!
Testaa Michelin-kokki Sasu Laukkosen vinkit tofun jälkimarinointiin. Paista rapeaksi ja lisää lempiruokaasi!
Tofun marinointi
Keittiömestarin suositus 👍🏻
Sasu Laukkonen
🥢 AASIA
marinadi
marinointi
maustaminen
Ruokavinkki
Katso myös nämä suositut reseptit tofun marinointiin:
- Tofun (pika) marinointi ja rapeaksi paistaminen
- Max10min: nopea ja helppo pannumarinoitu tofu (suosittu!)
- Tofun kuivamarinointi ja glaseeraus (Sasu Laukkonen, Michelin-kokki)
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
öljyä paistamiseen
1/3dl
riisiviinietikkaa
3rkl
soijaa
1 ½dl
sakea (tai kuivaa sherryä / kiinalaista riisiviinietikkaa)
1
valkosipulinkynsi raastettuna
½
limen kuori raastettuna
Näin valmistat
- Leikkaa tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Kuutio tofu tai käytä siivuina.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista 2-3 minuuttia välillä käännellen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Lisää öljy ja jatka hetki paistamista.
- Sekoita riisiviinietikka, soija ja sake. Sihauta kastike kuumalla pannulla, sammuta liesi. Raasta mukaan valkosipuli ja limen kuori. Anna tofun marinoitua pannussa noin 5-10 minuuttia tofua käännellen.