30 min
4-6 annosta
TOFUSKAGEN VOL 2 – KLASSIKON UUSI VERSIO
Tofuskagen on makukokemuksena kasvisruokien johtotähtiä. Tällä reseptillä se on entistä parempi! Jalotofu Aasia tuo vegaaniseen skagen-tahnaan syvää merellisyyttä ja raikasta, umamista twistiä. Povaamme tästä hittiä!
MerellinenResepti
[u:mami]
Kalaton
Ruokavinkki
- Tofuskagen on vegaaninen versio klassisesta, katkaravuista, majoneesista ja mädistä valmistettavasta skagen-tahnasta. Se on noussut suureen suosioon kasvisruokana, eikä syyttä. Tofusta ja vegaanisesta mädistä valmistuva tofuskagen maistuu todella merelliseltä ja on hämmästyttävän paljon alkuperäisen skagenin kaltainen.
- Tässä reseptissä tofuskagen valmistetaan Jalotofu Aasiasta, mutta monessa reseptissä se valmistetaan myös savutofusta.
- Kokeile vegeskagenia molemmilla tofuilla perinteisesti leivällä, uuniperunoissa, perunasalaatissa, vohveleiden täytteenä tai jopa suolaisissa joulutortuissa.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Aasia (300g)
1kpl
punasipuli
1 ½dl
vegaanista majoneesia (Hellman's)
3rkl
vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
4rkl
vegaanista mätiä (Cavi-Art)
½
luomu sitruunankuori
3-4rkl
sitruunanmehua
3rkl
tilliä hienonnettuna
½tl
mustapippuria myllystä
½tl
sormisuolaa (valinnainen)
Näin valmistat
- Avaa Jalotofu Aasia -paketti varovasti ja kaada pakkauksen ylimääräinen makumarinadi kulhoon.
- Murenna tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Hienonna tilli ja sipuli. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.