15 - 20 min
2:lle
TOFUTACOT ADOBO-KASTIKKEELLA JA MAJONEESILLA
📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma
👩🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi
KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!
Ruokavinkki
Tämä tofutacojen resepti on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).
- Vink!
- Kurkkaa sivustoltamme lisää tortilla- ja tacoreseptejä.
Näitä tarvitset
Jalotofu Aasia tai Kylmäsavu 300g
1rkl
rypsiöljyä paistamiseen
2rkl
chipotlechilejä adobossa (tölkissä)
½dl
vettä
1rkl
fariinisokeria
1tl
aniksen siemeniä (valinnainen)
1pkt
paketti tortilloita
Lisäksi:
avokadoa, korianteria, tuoretta jalapenoa
Tofumajoneesi:
1pkt
Jalotofu Pehmeä 250g
1kpl
sitruunan mehu
1rkl
dijonsinappia
¼tl
chipotlea tai savupaprikaa tai adobokastiketta
suolaa ja mustapippuria
Näin valmistat
- Valmista majoneesi: laita pehmeä tofu korkeaan ja kapeaan kulhoon ja lisää sitruunamehu, dijonsinappi, suolaa ja savupaprikaa tai chipotlea. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa ja savupaprikaa
- Valmista kastike: yhdistä säilötyt chilit, vesi ja fariinisokeri tehosekoittimessa, soseuta kastikkeeksi. Lisää aniksen siemeniä.
- Lämmitä rypsiöljy paistinpannussa. Murusta kuumaan, kuivaan pannuun tofu (Aasia tai Kylmäsavu) ja paista muutama minuutti näin. Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljyä. Paista tofupaloja vielä 2-3 minuuttia, välillä käännellen kunnes niiden pinta on rapea.
- Kaada tofupalojen päälle kastike. Anna hautua sen aikaa, kun lämmität tortillat mikrossa (tai uunissa 200 asteessa noin kaksi minuuttia). Voit halutessasi myös paistaa tortillat rapeaksi paistinpannulla. Tarkista tofukastikkeen maut ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Kokoa tortillat oman maun mukaan!