30 min
4:lle
MAUSTEINEN TOFU-TIKKAMASALA
Tikka Masala on mausteinen, intialaistyyppinen ruokalaji, jossa on mehevän rapeaksi pannumarinoituja tofupaloja kermaisessa tomaattikastikkeessa.
Intia
Näitä tarvitset
Pannumarinoitu tofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
1tl
currya
½tl
savupaprikajauhetta
2rkl
soijakastiketta
2-3rkl
öljyä paistamiseen
Tikka Masala -kastike
1kpl
iso sipuli
4kpl
valkosipulinkynttä
1kpl
punainen chili
2tl
raastettua inkivääriä
2-3rkl
öljyä paistamiseen
1tl
Garam Masala -mausteseosta
1tl
juustokuminaa
1tl
korianterijauhetta
½tl
savupaprikajauhetta
½tl
kurkumaa
½tl
kanelia
1tlk
tomaattimurskaa (500 g)
2rkl
tomaattipyrettä
2dl
kookoskermaa tai -maitoa
suolaa ja pippuria
Lisäksi:
keitettyä riisiä, korianteria, kasvipohjaista jogurttia, naan-leipää
Näin valmistat
- Valmista pannumarinoitu tofu.
- Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.
- Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe päälle. Lisää öljy ja jatka hetken paistamista.
- Laske pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä.
- Keitä riisi ohjeiden mukaan.
- Kastike: Kuori ja pilko sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja chili ja raasta inkivääri. Mittaa ja yhdistä kuivat mausteet.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kaikki mitatut mausteet ja paista muutaman minuutin koko ajan lastalla sekoittaen. Kaada joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree ja kookoskerma/maito. Lisää joukkoon myös pannumarinoitu tofu. Anna hautua hiljalleen liedellä parikymmentä minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa Tikka Masala -kastike basmatiriisin, jogurtin, korianterin ja naan-leivän kanssa.