30 min

4:lle

(5)

MAUSTEINEN TOFU-TIKKAMASALA

Tikka Masala on mausteinen, intialaistyyppinen ruokalaji, jossa on mehevän rapeaksi pannumarinoituja tofupaloja kermaisessa tomaattikastikkeessa.

Intia

Näitä tarvitset

Pannumarinoitu tofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

1tl

currya

½tl

savupaprikajauhetta

2rkl

soijakastiketta

2-3rkl

öljyä paistamiseen

Tikka Masala -kastike

1kpl

iso sipuli

4kpl

valkosipulinkynttä

1kpl

punainen chili

2tl

raastettua inkivääriä

2-3rkl

öljyä paistamiseen

1tl

Garam Masala -mausteseosta

1tl

juustokuminaa

1tl

korianterijauhetta

½tl

savupaprikajauhetta

½tl

kurkumaa

½tl

kanelia

1tlk

tomaattimurskaa (500 g)

2rkl

tomaattipyrettä

2dl

kookoskermaa tai -maitoa

suolaa ja pippuria

Lisäksi:

keitettyä riisiä, korianteria, kasvipohjaista jogurttia, naan-leipää

Näin valmistat

  • Valmista pannumarinoitu tofu.

 

  • Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.
  • Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe päälle. Lisää öljy ja jatka hetken paistamista.
  • Laske pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä.
  • Keitä riisi ohjeiden mukaan.
  • Kastike: Kuori ja pilko sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja chili ja raasta inkivääri. Mittaa ja yhdistä kuivat mausteet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kaikki mitatut mausteet ja paista muutaman minuutin koko ajan lastalla sekoittaen. Kaada joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree ja kookoskerma/maito. Lisää joukkoon myös pannumarinoitu tofu. Anna hautua hiljalleen liedellä parikymmentä minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa Tikka Masala -kastike basmatiriisin, jogurtin, korianterin ja naan-leivän kanssa.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.