2:lle
VEGAANINEN CAESARSALAATTI JA KARAMELLISOITU HÄRKÄPAPUTEMPE
Koukuttava klassikko, ceasarsalaatti, voi helposti olla myös vegaaninen. Instagramista tuttu My Bliss Kitchen loihti meille ceasarreseptin, joka toimii niin "perus" sekasyöjille kuin terveyshifistelijöille tai sporttaajillekin lounaalla. Nappaa tästä myös hyvä salaatti juhliin.
Näitä tarvitset
Karamellisoitu tempe:
1pkt
Jalotempe Härkäpapu Luomu
n. 2rkl
soijakastiketta (Tamari)
n. 2rkl
vaahterasiirappia
kookosöljyä paistamiseen
Muutama rouhaisu
valkosipuli-
Mustapippuri
-chilimaustemyllystä
Caesar kastike:
2dl
liotettuja cashewpähkinöitä
n. ½dl
vegaanista majoneesia
n. ½rkl
vaaleaa Misotahnaa
n. 1rkl
Dijonsinappia
n. ½rkl
oluthiivahiutaleita
n. ½rkl
omenaviinietikkaa
2rkl
sitruunan mehua
1tl
valkosipulijauhetta*
Merisuolahiutaleita maun mukaan
Ripaus valkopippuria (jauhettu)
ripaus mustapippuria myllystä
1-1 ½ dl vettä (lisää tarvittaessa)
romainesalaattia pari ”punttia”
Tarjoiluun lisäksi
valkosipulikrutonkeja, kurkkua ja norilevä (”sipsejä”) murennettuna
Näin valmistat
- Valmista Caesarkastike laittamalla kaikki ainekset blenderiin. Säätele veden määrää varovasti, niin että saat halutun sileän ja kermaisen koostumuksen. (Vinkki: ennen kastikkeen valmistusta cashewpähkinöitä kannattaa liottaa kunnolla muutama tunti tai vaihtoehtoisesti peittää ne kiehuvalla vedellä kattilassa muutamaksi minuutiksi. Huuhtele sen jälkeen siivilässä ja valuta.) Laita kastike jääkaappiin odottamaan.
- Leikkaa härkäpaputempe ohuiksi siivuiksi. Laita pannulle kookosöljyä (hieman reilummin kuin normaalisti paistaessa). Laita tempesiivut kuumalle pannulle ja lisää perään tamarikastike ja vaahterasiirappi. Lisää myös mausteet suolaa lukuun ottamatta. Paista tempe siivuja välillä käännelle muutama minuutti (keskilämmöllä), kunnes ne saavat kauniin värin ja pinta on karamellisoitunut. Nosta siivut pois pannulta ja ripottele päälle hieman merisuolahiutaleita.
- Kuutioi haluamastasi leivästä krutonkeja ja heitä ne tempen jälkeen pannuun. Rouhaise valkosipulimyllystä päälle valkosipulia ja paahda kunnes kruntongit ovat saaneet rapsakan pinnan.
- Pese pari ”punttia” romainesalaattia. Kuivaa ja revi salaatista sopivia suupaloja kulhoon. Kaada kastike päälle (laita kastiketta oman maun mukaan) ja sekoita kunnolla (käsin). Laita tarjoiluastiaan salaatin lehdet, höylää sekaan kurkkusiivuja. ripottele päälle krutonkit. Lisää tempesiivut. Viimeistele murustelemalla päälle norilevä”sipsejä” (valinnainen).