30 min
3-4
VEGAANINEN ”CHORIZO” PERUNASALAATTI
Näitä tarvitset
Jalotofu "Chorizo"
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (Marinoitu)
1rkl
paprikajauhetta
1rkl
savustettua paprikaa (jauhettu)
1rkl
sipulijauhetta
1/2tl
cayennepippuria (jauhettu)
1tl
juustokuminaa (jauhettu)
Merisuolahiutaleita
Muutama rouhaisu
valkosipuli-, chilimauste- ja mustapippurimyllystä
Ripaus
Ceylon kanelia
2rkl
vaahterasiirappia
1rkl
Miso tahnaa
2-3rkl
oliiviöljyä
Perunat
8keskikokoista
kiinteää perunaa (n. 1kg)
4rkl
oliiviöljyä
kourallinen
silputtua persiljaa
Merisuolahiutaleita
Muutama rouhaisu
chilimauste- ja mustapippurimyllystä
Lisäksi silputtua punasipulia, limen mehua puristettuna, persiljaa ja oliiviöljyä tarjoiluun.
Näin valmistat
- Laita uuni lämpiämään 225C asteeseen. Kuori ja pese perunat. Tee perunoista lohkoja ja laita ne kulhoon.
- Sekoita perunoiden joukkoon silputtu persilja, oliiviöljy ja mausteet. Kaada uuninpellille ja laita uuniin paistumaan noin 30-35 min.
- Kun perunalohkot ovat uunissa, valmista ”chorizo”. Murenna pressattu/kuivattu (marinoitu) tofu pannulle, lisää kaikki mausteet ja loput ainekset. Laita levy kuumenemaan, pudota lämpö keskilämmölle. Sekoittele rauhassa noin 10-15 minuuttia ja ”paahda” tofumurua kunnes mausteet ovat kunnolla tarttuneet.
- Anna perunoiden ja Jalotofu ”chorizo” murun jäähtyä ennen perunasalaatin kokoamista. Laita perunat ja ”chorizo” tarjoiluastiaan. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja silputtua punasipulia. Viimeistele limen mehulla ja oliiviöljyllä.