10 min
2-3:lle (270g tofua)
HIMMEÄ VEGAANINEN KOKKELI HUMMUKSELLA
Max10min
Tofukokkeli
Ruokavinkki
Kala Namak on tumma erikoissuola, jonka maku on hieman rikkimäinen ja siten antaa vegaanisille annoksille kananmunamaista makua. Osta esimerkiksi Ruohonjuuresta tai muista hyvinvarustelluista ruokakaupoista.
Näitä tarvitset
Tofukokkeli
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
tai
1 pkt XL Jalotofu Maustamaton (540g) (+ tuplaa mausteet)
2rkl
hummusta (esim. BABA)
2rkl
ravintohiivahiutaleita (oluthiivahiutale)
1tl
valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1tl
kurkumaa
½tl
Kala Namak mustaa suolaa (tai normaali)
2rkl
öljyä paistamiseen
mustapippuria myllystä
Lisäksi
maalaisleipä, viipaloituna
levitettä tai tuorejuustoa
Näin valmistat
- Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
- Murustele tofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi ja mittaa muut mausteet valmiiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää tofumuru. Paista hetki sekoittaen ja lisää kaikki loput mausteet ja hummus. Vähennä lämpöä ja paista sekoitten vielä hetki, niin että kaikki mausteet ovat sekoittunut hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittessa suolalla ja mustapippurilla.