15 - 20 min
4-5 dl
VEGAANINEN ”OSTERIKASTIKE” TOFULLE (G, Ve)
Vegaanisen osterikastikkeen resepti on täydellinen valinta tofun maustamiseen ja kasvisruokien maun syventämiseen. Itse tehtynä resepti tarjoaa osterikastikkeen ulkonäön, maun ja tuoksun, ilman äyriäisiä. Tämä stir-fry -kastike on täynnä umamia, ja siinä on täydellinen tasapaino makeutta ja suolaisuutta.
marinointi
maustaminen
MerellinenResepti
🥢 AASIA
Ruokavinkki
- Reseptillä valmistuu noin 4-5 dl valmista kastiketta. Kastiketta voi myös pakastaa.
*Valinnaiset raaka-aineet: voit myös valmistaa reseptin ilman kombupalaa tai norilehteä.
Näitä tarvitset
Vegaaninen osterikastike:
4-5kpl
kuivattua shiitakesientä
3dl
kiehuvaa vettä
2dl
tummaa sokeria esim. ruoko
1dl
soijakastiketta
1rkl
maissitärkkelystä
2rkl
kylmää vettä
1
pieni pala kombua tai norilehteä (*valinnainen)
Paistettu tofu:
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
tai
1 pkt XL Jalotofu Maustamaton 540g (tuplaa reseptin osterikastike)
1,5rkl
öljyä paistamiseen
1dl
vegaanista osterikastiketta
Näin valmistat
- Valmista ”osterikastike”: Kiehauta 3 dl kuumaa vettä ja liota shiitakesieniä ja pientä kombupalaa noin 15 minuutin ajan. Poista kombu. Lisää sienet ja liemi tehosekoittimeen. Sekoita korkealla teholla kunnes seos on tasainen.
- Valmista tärkkelysneste sekoittamalla tärkkelys pienessä kulhossa kylmän veden kanssa. Vatkaa kunnes tärkkelys on kokonaan liuennut.
- Kuumenna kattilassa blendattu sieniliemi ruokosokeri, soijakastike tai tamari ja merisuola. Sekoita joukkoon tärkkelysneste ja vatkaa tasaisesti kunnes sokeri on liuennut. Vähennä lämpö puoleen ja jatka sekoittamista kunnes kastike on paksuuntunut ja saavuttanut haluamasi koostumuksen. Huomio, että kastike jatkaa hieman paksuuntumistaan jäähtyessään.
- Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä nopeasti. Säilytä kylmässä. Kastike säilyy ilmatiiviissä astiassa noin 2-3 viikkoa.
- Valmista tofu: Leikkaa maustamaton tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Kuutio tofu tai käytä siivuina.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista 2-3 minuuttia välillä käännellen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja jatka hetki paistamista.
- Ota lämpö pois ja kaada joukkoon 1 dl vegaanista os. Sekoita ja anna hautua hetki. Lisää tofu lempiruokaasi ja lisämausta annos/tofut sriracha-majoneesilla.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä