VEGAANITUOTTEET TESTISSÄ: MAUSTA TEMPE NÄIN
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Leivät, Pastat, Wokit, Keitot, Salaatit, Kastikkeet, Uuniruoat, Grilliherkut, Jälkiruoat
Luvattoman nopea resepti, jolla vegaaninen tempe maustetaan niin, että sillä kruunautuu yksi jos toinenkin arkinen (tai juhlava!) kasvisruoka. Suolaisen makea, helposti marinoitu Jalotempe leivälle, salaattiin, curreihin… Testaa ja usko itsekin!
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 1 pkt Jalotempeä (original soija, härkäpapu, herne tai lupiini)
- rypsiöljyä/seesamöljyä
- 2 rkl kecap manista tai 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl (fariini)sokeria
- ripaus chilihiutaleita
VEGAANITUOTTEET TESTISSÄ: MAUSTA TEMPE NÄIN ohje
PILKO tempe siivuiksi tai kuutioiksi.
PAISTA runsaassa rypsiöljyssä tai seesamöljyssä samalla tempepaloja käännellen, kunnes ne ruskistuvat.
MAUSTA Lorauta päälle kecap manis ja rouhi hiukan chilihiutaleita.
Pilko Jalotempe kuutioiksi tai ohuiksi siivuiksi ja paista öljyssä, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
Mittaa marinadin ainekset lautaselle ja nosta paistetut Jalotempe-siivut lautaselle ja anna marinadin imeytyä noin 3-5 min. Kääntele siivuja muutaman kerran marinoinnin aikana.
Tarjoa kuutiot salaatin, curryn tai wokin joukossa ja viipaleet esim leivän päällä.
Voit valmistaa tempeä paistettuna, grillattuna, friteerattuna tai keitettynä. Proteiinipitoinen tempe imee hyvin makua itseensä ja on todella monipuolinen raaka-aine ruoanvalmistuksessa. Tempe kypsyy paistinpannulla tai grillissä muutamassa minuutissa.
Vinkki: Lataa Jalotempe-reseptivihko tästä linkistä!
Katso lisää videoita YouTube-kanavaltammeJaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Outi Mäkelä
Tämä tempe oli jännä uusi tuttavuus. Testattiin videon ohjeilla ja ensi kerralla voisi soveltaa johonkin muuhun. Maistui hyvältä ja siinä oli sellainen pähkinäinen maku. Luomusta plussaa. Voisiko tätä kautta toivoa lisää videoita, koska niistä sai hyviä inspiksiä :)