4-5 annosta

(2)

TODELLA VIHREÄ TOFUCURRY HERNEILLÄ

Upean vihreä thai-henkinen tofucurry, joka nostattaa makukokemuksen uusiin sfääreihin herneillä (!).

ViimeistäMuruaMyöten-resepti

🥢 AASIA

Tofucurry 🍜

Ruokavinkki

Tämän mielettömän hyvän tofucurryn reseptin kehitti Viimeistä murua myöten -blogin Saara ja hän kommentoi reseptiä blogitekstissään näin:

”Vihreä herne-tofucurry on onnistuneimpia curreja, joita olen ehkä koskaan tehnyt. Siinä on curryn lohduttavan herkullista syvyyttä, mutta samalla keveyttä ja raikkautta. Helppo currytahna valmistetaan vihreiden raaka-aineiden kimarasta ihan vaan surauttamalla. Mukaan tulee yllätysaines eli pakasteherneitä, jotka taittavat kivasti muiden raaka-aineiden hapokkuutta ja antavat currylle upean värin. Hernecurry on nopea valmistaa, sillä sitä nimenomaan ei tarvitse hauduttaa pitkään, jotta siinä säilyy raikkaus. Markuksen [Saaran puoliso] mielestä paras curryresepti koskaan.”

”Jalotofun Aasia nousi heti lempparitofukseni. Soija-mirin marinadi on superhyvä. Aasia-tofu on täydellinen kaikkeen aasialaiseen, mutta kaikkeen muuhunkin, sillä se ei kuitenkaan ole liian aasialaisen makuinen.”

Vinkkejä reseptiin:

  • Jos haluat lisätä kotimaisten, ravitsevien viljojen käyttöä, kokeile tämän reseptin lisukkeena riisin ja ruokakauran tai ruokaohran sekoitusta, jossa riisin maku kuitenkin säilyy.
  • Säädä annoksen tulisuus mielesi mukaan. Saaran mielestä 2,5 jalapenoa ja loput pieninä sattumina mukaan oli oikea määrä. 2 jalapenolla tuli hänen mielestään melko miedosti tulinen curry.

Reseptivinkki:

  • Kookoksinen tofukorma on toinen Saaran kehittämä tofureseptien aatelinen, joka paistattelee suosiossa yhä edelleen. Oletko jo kokeillut tätä aivan ihanaa, superhelppoa reseptiä?

Näitä tarvitset

Currytahna:

3kpl

kevätsipulinvartta

3/4

korianterinipusta

4kpl

valkosipulinkynttä

3kpl

jalapenoa*

3rkl

inkivääriraastetta

2dl

pakasteherneitä

Muut ainekset:

2kpl

Jalotofu Aasia (soija-mirin) 2x300g

1tlk

kookosmaitoa (400g)

5kpl

ryppylimnetinlehteä (ent. kaffir)

1rkl

soijaa

1rkl

ruskeaa sokeria

0,5tl

suolaa

0,5

limen mehu

300g

pakastesokeriherneitä

loput pakasteherneet, jotka jäi yli tahnan teosta**

loput korianterit

Lisäksi:

2 dl

riisiä

2dl

ruokakauraa

rypsiöljyä paistamiseen

Näin valmistat

  • Valmista tofucurryn tahna: Pilko tahnaan tulevat kevätsipulit, korianteri ja valkosipulinkynnet pienemmäksi. Poista jalapenoista siemenet ja pilko karkeasti muutamaan osaan. Raasta inkivääri tai käytä valmista tahnaa. Soseuta kaikki currytahnan ainekset tehosekoittimessa.
  • Paista tofu: Leikkaa tofut kuutioiksi. Säästä pakkauksessa oleva marinadi.
  • Paista tofuja ensin kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle öljyä ja jatka paistamista hetki. Lisää vielä pakkaukseen jäänyt marinadi ja jätä tofut paistumaan keskilämmöllä välillä lastalla käännellen.
  • Laita riisi ja lisukekaura keittymään.

 

  • Ota toinen paistinpannu. Lisää siihen pari rkl rypsiöljyä ja valmistamasi tofucurryn tahna. Kuullota tahnaa ihan hetki, noin minuutti tai kaksi.
  • Lisää tahnan kanssa pannulle kookosmaito, kaffirlimenlehdet, soija, suola, sokeri ja purista limen mehu.
  • Kypsennä kastiketta miedolla lämmöllä n. 5 min. Lähinnä vain sen verran, että kastike lämpenee. Lisää sokeriherneet joukkoon lämpenemään.
  • Lisää kastikkeeseen lopuksi vielä paistetut tofut, loput herneet ja pilko joukkoon kevätsipulia ja loput korianterit. Tarjoile tofucurry riisin ja/tai ruokakauran kera.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.