4-5 annosta
TODELLA VIHREÄ TOFUCURRY HERNEILLÄ
ViimeistäMuruaMyöten-resepti
🥢 AASIA
Tofucurry 🍜
Ruokavinkki
Tämän mielettömän hyvän tofucurryn reseptin kehitti Viimeistä murua myöten -blogin Saara ja hän kommentoi reseptiä blogitekstissään näin:
”Vihreä herne-tofucurry on onnistuneimpia curreja, joita olen ehkä koskaan tehnyt. Siinä on curryn lohduttavan herkullista syvyyttä, mutta samalla keveyttä ja raikkautta. Helppo currytahna valmistetaan vihreiden raaka-aineiden kimarasta ihan vaan surauttamalla. Mukaan tulee yllätysaines eli pakasteherneitä, jotka taittavat kivasti muiden raaka-aineiden hapokkuutta ja antavat currylle upean värin. Hernecurry on nopea valmistaa, sillä sitä nimenomaan ei tarvitse hauduttaa pitkään, jotta siinä säilyy raikkaus. Markuksen [Saaran puoliso] mielestä paras curryresepti koskaan.”
”Jalotofun Aasia nousi heti lempparitofukseni. Soija-mirin marinadi on superhyvä. Aasia-tofu on täydellinen kaikkeen aasialaiseen, mutta kaikkeen muuhunkin, sillä se ei kuitenkaan ole liian aasialaisen makuinen.”
Vinkkejä reseptiin:
- Jos haluat lisätä kotimaisten, ravitsevien viljojen käyttöä, kokeile tämän reseptin lisukkeena riisin ja ruokakauran tai ruokaohran sekoitusta, jossa riisin maku kuitenkin säilyy.
- Säädä annoksen tulisuus mielesi mukaan. Saaran mielestä 2,5 jalapenoa ja loput pieninä sattumina mukaan oli oikea määrä. 2 jalapenolla tuli hänen mielestään melko miedosti tulinen curry.
Reseptivinkki:
- Kookoksinen tofukorma on toinen Saaran kehittämä tofureseptien aatelinen, joka paistattelee suosiossa yhä edelleen. Oletko jo kokeillut tätä aivan ihanaa, superhelppoa reseptiä?
Näitä tarvitset
Currytahna:
3kpl
kevätsipulinvartta
3/4
korianterinipusta
4kpl
valkosipulinkynttä
3kpl
jalapenoa*
3rkl
inkivääriraastetta
2dl
pakasteherneitä
Muut ainekset:
2kpl
Jalotofu Aasia (soija-mirin) 2x300g
1tlk
kookosmaitoa (400g)
5kpl
ryppylimnetinlehteä (ent. kaffir)
1rkl
soijaa
1rkl
ruskeaa sokeria
0,5tl
suolaa
0,5
limen mehu
300g
pakastesokeriherneitä
loput pakasteherneet, jotka jäi yli tahnan teosta**
loput korianterit
Lisäksi:
2 dl
riisiä
2dl
ruokakauraa
rypsiöljyä paistamiseen
Näin valmistat
- Valmista tofucurryn tahna: Pilko tahnaan tulevat kevätsipulit, korianteri ja valkosipulinkynnet pienemmäksi. Poista jalapenoista siemenet ja pilko karkeasti muutamaan osaan. Raasta inkivääri tai käytä valmista tahnaa. Soseuta kaikki currytahnan ainekset tehosekoittimessa.
- Paista tofu: Leikkaa tofut kuutioiksi. Säästä pakkauksessa oleva marinadi.
- Paista tofuja ensin kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle öljyä ja jatka paistamista hetki. Lisää vielä pakkaukseen jäänyt marinadi ja jätä tofut paistumaan keskilämmöllä välillä lastalla käännellen.
- Laita riisi ja lisukekaura keittymään.
- Ota toinen paistinpannu. Lisää siihen pari rkl rypsiöljyä ja valmistamasi tofucurryn tahna. Kuullota tahnaa ihan hetki, noin minuutti tai kaksi.
- Lisää tahnan kanssa pannulle kookosmaito, kaffirlimenlehdet, soija, suola, sokeri ja purista limen mehu.
- Kypsennä kastiketta miedolla lämmöllä n. 5 min. Lähinnä vain sen verran, että kastike lämpenee. Lisää sokeriherneet joukkoon lämpenemään.
- Lisää kastikkeeseen lopuksi vielä paistetut tofut, loput herneet ja pilko joukkoon kevätsipulia ja loput korianterit. Tarjoile tofucurry riisin ja/tai ruokakauran kera.