30 min
3-4:lle
HUIJARIN PALAK PANEER TOFULLA
Intialaisen ravintolan lempiannoksesi syntyy myös helposti lähikaupan aineksista, täysin kasvipohjaisesti ja maistuu koko perheelle. Nappaa tämän intialaisen klassikkocurryn resepti ja tofun maustamisvinkit.
Intia
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
Palak Paneerin tofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g)
1rkl
inkivääriä raastettuna
1kpl
valkosipulinkynsi raastettuna
1,5rkl
soijakastiketta
n. 2rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Kermainen pinaattisose
n. 400-500g
pakastepinaattia tai tuoretta
2,5dl
kaurakermaa
1kpl
punainen tai vihreä chili
2kpl
valkosipulinkynttä
1rkl
inkivääriä raastettuna
Curry
n. 2rkl
rypsiöljyä paistamiseen
2kpl
valkosipulinkynttä
1kpl
iso sipuli
2rkl
tomaattipyrettä
1rkl
garam masalaa
1tl
juustokuminaa eli jeeraa
½tl
kurkumaa
½tl
suolaa
Lisäksi
riisiä
naan-leipää
kasvipohjaista jogurttia
Näin valmistat
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta inkivääri (yht. 2 rkl) ja kuori valkosipulit (yht. 5 kpl) sekä yksi sipuli. Pilko yksi valkosipulinkynsi.
- Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja painele talouspyyhkeen välissä enin kosteus pois. Kuutio tofu. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista tofukuutioita, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää pannulle 1 rkl raastettua inkivääriä ja pilkottu valkosipuli. Paista käännellen noin minuutti. Nosta pannu pois kuumalta liedeltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Nosta tofut erilliseen astiaan sivuun odottamaan.
- Valmista pinaattisose. Poista chilistä siemenet ja kanta. Lisää sulanut/tuore pinaatti, chili, inkivääri, 2 valkosipulinkynttä ja kaurakerma tehosekoittimeen ja pyöräytä kevyesti tasaiseksi soseeksi.
- Valmista curry. Pilko sipuli ja loput valkosipulinkynnet (2 kpl) mahdollisemman hienoksi. Kuumenna öljy ja lisää molemmat pilkotut sipulit pannulle. Kuullota niitä miedolla lämmöllä sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää curryn joukkoon kuivamausteet (paitsi suola) ja tomaattipyre ja paahda vielä minuutti.
- Lisää joukkoon pinaattisose ja mausta suolalla. Lisää tofut. Sekoita hyvin ja anna hautua 5-10 min miedolla lämmöllä.
- Tarkista maku ja lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa. Tarjoile riisin, naan-leivän ja jogurtin kera.