4:lle
TEMPEKULHO SATOKAUDEN KASVIKSILLA
Tempe on mitä mainioin, luonnollinen kasviproteiini kesään. Se toimii satokauden kasvisten rinnalla lähes missä vaan kasvisruoassa. Tässä kulhoruoka, jossa tempe sekä tuoreet kasvikset ja yrtit pääsevät oikeuksiinsa ihanan vietnamilaistyylisen kastikkeen aateloimana. Ihanaa hellepäivän ruokaa!
Näitä tarvitset
Tempe:
1pkt
Jalotempe, esim. Soijapapu (250g)
3rkl
soijakastiketta
2rkl
appelsiinin mehua
1rkl
limen mehua
1rkl
agavesiirappia
2tl
chilikastiketta
mustapippuria
öljyä
Kastike:
4rkl
soijakastiketta
3rkl
limen mehua
1rkl
paahdettua seesamiöljyä
1rkl
sokeria
2tl
sitruunaruohotahnaa
2
valkosipulinkynttä
Kulho:
2dl
kvinoaa
200g
broccoliinia
1
paprika
muutama retiisi
tuoretta chiliä
tuoretta minttua ja/tai korianteria
limelohkoja
Näin valmistat
- Tempe:
- Leikkaa tempe noin puolen sentin siivuiksi. Sekoita soijakastike, appelsiinin mehu, limen mehu, agavesiirappi ja chilikastike keskenään. Mausta mustapippurilla.
- Paista tempesiivut molemmin puolin rapeiksi ja ruskistuneiksi öljyn avulla. Kaada maustekastike joukkoon ja anna kiehua kokoon. Kääntele tempesiivuja, jotta kastike tarttuu niihin kunnolla.
- Kastike:
- Sekoita soijakastike, limen mehu, seesamiöljy ja sokeri keskenään niin, että sokeri liukenee. Mausta kastike sitruunaruohotahnalla ja hienonnetulla valkosipulilla.
- Kulho:
- Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Muista huuhdella kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä ennen kypsentämistä.
- Leikkaa broccoliinit muutamaan osaan ja kypsennä ne kevyesti keittämällä tai pannulla paistamalla.
- Leikkaa paprika siivuiksi ja retiisit lohkoiksi. Hienonna chili.
- Kokoa kulhot. Jaa kvinoa kulhoihin ja asettele sen päälle tempe ja vihannekset. Viimeistele chilillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile kulhon kanssa kastiketta ja limen lohkoja.