Ainesosat

Tempe:
  • 1 pkt Jalotempe, esim. Soijapapu (250g)
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl appelsiinin mehua
  • 1 rkl limen mehua
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 2 tl chilikastiketta
  • mustapippuria
  • öljyä
Kastike:
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl limen mehua
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 2 valkosipulinkynttä
Kulho:
  • 2 dl kvinoaa
  • 200 g broccoliinia
  • 1 paprika
  • muutama retiisi
  • tuoretta chiliä
  • tuoretta minttua ja/tai korianteria
  • limelohkoja

TEMPEKULHO SATOKAUDEN KASVIKSILLA ohje

  • Tempe: Leikkaa tempe noin puolen sentin siivuiksi. Sekoita soijakastike, appelsiinin mehu, limen mehu, agavesiirappi ja chilikastike keskenään. Mausta mustapippurilla.

    Paista tempesiivut molemmin puolin rapeiksi ja ruskistuneiksi öljyn avulla. Kaada maustekastike joukkoon ja anna kiehua kokoon. Kääntele tempesiivuja, jotta kastike tarttuu niihin kunnolla.

    Kastike: Sekoita soijakastike, limen mehu, seesamiöljy ja sokeri keskenään niin, että sokeri liukenee. Mausta kastike sitruunaruohotahnalla ja hienonnetulla valkosipulilla.

    Kulho: Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Muista huuhdella kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä ennen kypsentämistä.

    Leikkaa broccoliinit muutamaan osaan ja kypsennä ne kevyesti keittämällä tai pannulla paistamalla. Leikkaa paprika siivuiksi ja retiisit lohkoiksi. Hienonna chili.

    Kokoa kulhot. Jaa kvinoa kulhoihin ja asettele sen päälle tempe ja vihannekset. Viimeistele chilillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile kulhon kanssa kastiketta ja limen lohkoja.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.