TEMPEKULHO SATOKAUDEN KASVIKSILLA

(1)
4:lle
Tempe on mitä mainioin, luonnollinen kasviproteiini kesään. Se toimii satokauden kasvisten rinnalla lähes missä vaan kasvisruoassa. Tässä kulhoruoka, jossa tempe sekä tuoreet kasvikset ja yrtit pääsevät oikeuksiinsa ihanan vietnamilaistyylisen kastikkeen aateloimana. Ihanaa hellepäivän ruokaa!
Katso video

Ainesosat

Tempe:
1 pkt Jalotempe, esim. Soijapapu (250g)
3 rkl soijakastiketta
2 rkl appelsiinin mehua
1 rkl limen mehua
1 rkl agavesiirappia
2 tl chilikastiketta
mustapippuria
öljyä
Kastike:
4 rkl soijakastiketta
3 rkl limen mehua
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl sokeria
2 tl sitruunaruohotahnaa
2 valkosipulinkynttä
Kulho:
2 dl kvinoaa
200 g broccoliinia
1 paprika
muutama retiisi
tuoretta chiliä
tuoretta minttua ja/tai korianteria
limelohkoja

Näin valmistat

Tempe:

Leikkaa tempe noin puolen sentin siivuiksi. Sekoita soijakastike, appelsiinin mehu, limen mehu, agavesiirappi ja chilikastike keskenään. Mausta mustapippurilla.

Paista tempesiivut molemmin puolin rapeiksi ja ruskistuneiksi öljyn avulla. Kaada maustekastike joukkoon ja anna kiehua kokoon. Kääntele tempesiivuja, jotta kastike tarttuu niihin kunnolla.

Kastike:

Sekoita soijakastike, limen mehu, seesamiöljy ja sokeri keskenään niin, että sokeri liukenee. Mausta kastike sitruunaruohotahnalla ja hienonnetulla valkosipulilla.

Kulho:

Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Muista huuhdella kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä ennen kypsentämistä.

Leikkaa broccoliinit muutamaan osaan ja kypsennä ne kevyesti keittämällä tai pannulla paistamalla.

Leikkaa paprika siivuiksi ja retiisit lohkoiksi. Hienonna chili.

Kokoa kulhot. Jaa kvinoa kulhoihin ja asettele sen päälle tempe ja vihannekset. Viimeistele chilillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile kulhon kanssa kastiketta ja limen lohkoja.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme