15 - 20 min

4:lle

TEMPEKULHO SATOKAUDEN KASVIKSILLA

Tempe on mitä mainioin, luonnollinen kasviproteiini kesään. Se toimii satokauden kasvisten rinnalla lähes missä vaan kasvisruoassa. Tässä kulhoruoka, jossa tempe sekä tuoreet kasvikset ja yrtit pääsevät oikeuksiinsa ihanan vietnamilaistyylisen kastikkeen aateloimana. Ihanaa hellepäivän ruokaa!

Näitä tarvitset

Tempe:

1pkt

Jalotempe, esim. Soijapapu (250g)

3rkl

soijakastiketta

2rkl

appelsiinin mehua

1rkl

limen mehua

1rkl

agavesiirappia

2tl

chilikastiketta

mustapippuria

öljyä

Kastike:

4rkl

soijakastiketta

3rkl

limen mehua

1rkl

paahdettua seesamiöljyä

1rkl

sokeria

2tl

sitruunaruohotahnaa

2

valkosipulinkynttä

Kulho:

2dl

kvinoaa

200g

broccoliinia

1

paprika

muutama retiisi

tuoretta chiliä

tuoretta minttua ja/tai korianteria

limelohkoja

Näin valmistat

  • Tempe:
  • Leikkaa tempe noin puolen sentin siivuiksi. Sekoita soijakastike, appelsiinin mehu, limen mehu, agavesiirappi ja chilikastike keskenään. Mausta mustapippurilla.
  • Paista tempesiivut molemmin puolin rapeiksi ja ruskistuneiksi öljyn avulla. Kaada maustekastike joukkoon ja anna kiehua kokoon. Kääntele tempesiivuja, jotta kastike tarttuu niihin kunnolla.
  • Kastike:
  • Sekoita soijakastike, limen mehu, seesamiöljy ja sokeri keskenään niin, että sokeri liukenee. Mausta kastike sitruunaruohotahnalla ja hienonnetulla valkosipulilla.
  • Kulho:
  • Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Muista huuhdella kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä ennen kypsentämistä.
  • Leikkaa broccoliinit muutamaan osaan ja kypsennä ne kevyesti keittämällä tai pannulla paistamalla.
  • Leikkaa paprika siivuiksi ja retiisit lohkoiksi. Hienonna chili.
  • Kokoa kulhot. Jaa kvinoa kulhoihin ja asettele sen päälle tempe ja vihannekset. Viimeistele chilillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile kulhon kanssa kastiketta ja limen lohkoja.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu