15 - 20 min
3-4:lle
VUORIKIIPEILIJÄN KASVISBOLOGNESE
Tässäpä vuorikiipeilijä Anni Penttilän kasvisversio pasta bolognesesta. Sen lisäksi, että resepti on supermaukas, ruokana se toimii vaikka vuorikiipeilyyn valmistautumisessa. Koska laadukas kasviproteiini. Toki sitä kannattaa kokeilla ilman vuorikiipeilyäkin.
Ruokavinkki
Lue lisää Annista tästä linkistä!
Kokeile myös suosittua tomaattipasta-reseptiä puutarhurin kasviksilla tai nopeaa kasvisversiota klassikkopasta Pollo Limonellosta. Kaikki sivustomme kasvispastareseptit löydät kootusti tästä linkistä!
Näitä tarvitset
Bolognesekastike
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g Luomu
3-4rkl
öljyä paistamiseen
1
sipuli
2-3
valkosipulia
3 (100g)
sellerinvartta tai pala juuriselleriä
1
iso porkkana
1tlk
hyvälaatuista tomaattimurskaa 400g
2-3rkl
tomaattipyrettä
1
chili
1dl
vettä
2rkl
balsamicoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
lisäksi
pastaa
parmesaania
basilikaa koristeluun
Näin valmistat
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Raasta juuri- tai varsiselleri ja porkkana. Voit myös leikata ne pieniksi kuutioiksi. Kuullota reilussa oliiviöljyssä chiliä, sipuleita ja raastettuja kasviksia noin 5 minuutin ajan.
- Lisää pannulle Jalotofu Paahtopalat ja jatka kuullottamista, kunnes tofupalat paahtuvat hieman. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Sekoita hyvin. Lisää balsamico ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia samalla, kun keität pastan pakkauksen ohjeen mukaisesti. Tarjoile tofu-bolognesekastike pastan ja parmesanin kera, koristele annos tuoreilla basilikanlehdillä.