15 - 20 min

3-4:lle

VUORIKIIPEILIJÄN KASVISBOLOGNESE

Tässäpä vuorikiipeilijä Anni Penttilän kasvisversio pasta bolognesesta. Sen lisäksi, että resepti on supermaukas, ruokana se toimii vaikka vuorikiipeilyyn valmistautumisessa. Koska laadukas kasviproteiini. Toki sitä kannattaa kokeilla ilman vuorikiipeilyäkin.

Ruokavinkki

Lue lisää Annista tästä linkistä!

Kokeile myös suosittua tomaattipasta-reseptiä puutarhurin kasviksilla tai nopeaa kasvisversiota klassikkopasta Pollo Limonellosta. Kaikki sivustomme kasvispastareseptit löydät kootusti tästä linkistä!

Näitä tarvitset

Bolognesekastike

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g Luomu

3-4rkl

öljyä paistamiseen

1

sipuli

2-3

valkosipulia

3 (100g)

sellerinvartta tai pala juuriselleriä

1

iso porkkana

1tlk

hyvälaatuista tomaattimurskaa 400g

2-3rkl

tomaattipyrettä

1

chili

1dl

vettä

2rkl

balsamicoa

suolaa ja mustapippuria myllystä

lisäksi

pastaa

parmesaania

basilikaa koristeluun

Näin valmistat

  • Silppua sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Raasta juuri- tai varsiselleri ja porkkana. Voit myös leikata ne pieniksi kuutioiksi. Kuullota reilussa oliiviöljyssä chiliä, sipuleita ja raastettuja kasviksia noin 5 minuutin ajan.
  • Lisää pannulle Jalotofu Paahtopalat ja jatka kuullottamista, kunnes tofupalat paahtuvat hieman. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Sekoita hyvin. Lisää balsamico ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia samalla, kun keität pastan pakkauksen ohjeen mukaisesti. Tarjoile tofu-bolognesekastike pastan ja parmesanin kera, koristele annos tuoreilla basilikanlehdillä.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.