4
KASVISBOLOGNESE (TEMPE) JA TUOREPASTAA
Se vegempi - mutta vähintään yhtä hyvä - bolognese!
Kunnon loraus punaviiniviinietikkaa, tempeä, ripaus sokeria ja varsiselleri tekevät bolognesekastikkeelle pienen makuihmeen.
Näitä tarvitset
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1pkt
Jalotempe Original Soijatempe
2-3
porkkanaa
2-3
varsisellerin vartta
30g
tomaattipyrettä
400g
tomaattimurskaa
3rkl
punaviinietikkaa
3-4rkl
öljyä paistamiseen
1rkl
sokeria
suolaa ja pippuria myllystä
LISÄKSI
tuorepastaa ja basilikaa
Näin valmistat
- Kuumenna pannu ja hienonna samalla sipuli,valkosipuli, raasta porkkana ja leikkaa varsiselleriohuiksi paloiksi.
- Lisää kuumalle pannulle öljy ja kasvikset, paista.
- Murusta pannulle tempe ja jatka paistamista, niin että tempe saa kullanruskean värin. Lisää tomaattimurska ja freesaa vielä hetki.
- Kaada pannulle punaviinietikka ja perään tomaattimurska.
- Mausta kastike sokerilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta 5-10 min.
- Tarjoa pastan kanssa ja koristele basilikanlehdillä.