30 min
4-6 alkupalana
Glorian Ruoka & Viini: Lasimestarin Jalotofu
Testaa ruokatoimittaja Anu Braskin jouluinen lasimestarin Jalotofu -resepti, joka maistuu ihan kaikille!
kala
huijarin
Kalaton resepti
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300g)
1
porkkana
1
punasipuli
3cm
piparjuurta ((noin 15g))
Liemi
1dl
väkiviinaetikkaa
1dl
sokeria
2dl
vettä
1-2tl
suolaa
10
valko- ja maustepippuria
10
neilikkaa
2tl
sinapinsiemeniä
2
laakerinlehteä
Näin valmistat
- Leikkaa Jalotofu noin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori piparjuuri ja vuole se ohuiksi lastuiksi.
- Lado tofu, porkkanat, sipulit ja piparjuuurilastut lasipurkkiin kerroksittain (purkin koko noin 6 dl).
- Valmista liemi. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki.
- Kaada liemi tölkkiin muiden aineiden päälle. Anna tofun maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.
- Vinkki: Lasimestarin Jalotofu säilyy jääkaapissa noin viikon. Siinä ajassa sen maku vain paranee!