Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300g)
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 3 cm piparjuurta ((noin 15g))
Liemi
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1-2 tl suolaa
  • 10 valko- ja maustepippuria
  • 10 neilikkaa
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä

Glorian Ruoka & Viini: Lasimestarin Jalotofu ohje

  • Leikkaa Jalotofu noin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori piparjuuri ja vuole se ohuiksi lastuiksi.

  • Lado tofu, porkkanat, sipulit ja piparjuuurilastut lasipurkkiin kerroksittain (purkin koko noin 6 dl).

  • Valmista liemi. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki.

  • Kaada liemi tölkkiin muiden aineiden päälle. Anna tofun maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.

  • Vinkki: Lasimestarin Jalotofu säilyy jääkaapissa noin viikon. Siinä ajassa sen maku vain paranee!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.