30 min

4-6 alkupalana

Glorian Ruoka & Viini: Lasimestarin Jalotofu

Testaa ruokatoimittaja Anu Braskin jouluinen lasimestarin Jalotofu -resepti, joka maistuu ihan kaikille!

huijarin

kala

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu (300g)

1

porkkana

1

punasipuli

3cm

piparjuurta ((noin 15g))

Liemi

1dl

väkiviinaetikkaa

1dl

sokeria

2dl

vettä

1-2tl

suolaa

10

valko- ja maustepippuria

10

neilikkaa

2tl

sinapinsiemeniä

2

laakerinlehteä

Näin valmistat

  • Leikkaa Jalotofu noin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori piparjuuri ja vuole se ohuiksi lastuiksi.
  • Lado tofu, porkkanat, sipulit ja piparjuuurilastut lasipurkkiin kerroksittain (purkin koko noin 6 dl).
  • Valmista liemi. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki.
  • Kaada liemi tölkkiin muiden aineiden päälle. Anna tofun maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  • Vinkki: Lasimestarin Jalotofu säilyy jääkaapissa noin viikon. Siinä ajassa sen maku vain paranee!

Arvostelut

    Arvostelu