Glorian Ruoka & Viini: Lasimestarin Jalotofu

(1)
4-6 alkupalana
Testaa ruokatoimittaja Anu Braskin jouluinen lasimestarin Jalotofu -resepti, joka maistuu ihan kaikille!

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300g)
1 porkkana
1 punasipuli
3 cm piparjuurta ((noin 15g))
Liemi
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
1-2 tl suolaa
10 valko- ja maustepippuria
10 neilikkaa
2 tl sinapinsiemeniä
2 laakerinlehteä

Näin valmistat

Leikkaa Jalotofu noin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori piparjuuri ja vuole se ohuiksi lastuiksi.

Lado tofu, porkkanat, sipulit ja piparjuuurilastut lasipurkkiin kerroksittain (purkin koko noin 6 dl).

Valmista liemi. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki.

Kaada liemi tölkkiin muiden aineiden päälle. Anna tofun maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Vinkki: Lasimestarin Jalotofu säilyy jääkaapissa noin viikon. Siinä ajassa sen maku vain paranee!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme