15 - 20 min
4:lle
RETKIRUOKARESEPTI: BURRITO PAAHTOPALOILLA
🌮 taco / tortilla
Ruokavinkki
Ravintorikas ja monipuolinen retkiruoka on tärkeää vaelluksilla, ja varsinkin päiväretket sujuvat leppoisammin helposti valmistuvan ja maukkaan kasvisruoan siivittämänä. Kun haluat valmistaa retkiruokaa nopeasti ja helposti, tämä resepti on juuri sinulle!
Vinkki: voit myös käyttää tofun sijasta rapeaksi paistettuja Jalotempe-kuutioita. Lue lisää tempestä tästä linkistä!
Lisää tortillareseptejä!
Näitä tarvitset
Retkiburrito:
1pkt
Jalotofu paahtopala Maustettu (250g)
200g
maustettua valmisriisiä esim. meksikolainen
1prk
valmista salsaa (valitse halutessasi papusalsa lisäproteiinin lähteeksi)
4-6kpl
isoa vehnätortillaa (gluteenitonta tarvittaessa)
2-3rkl
öljyä paistamiseen
Valinnaiset täytteet:
2-3
avokadoa tai valmista guacamolea
kaurafraichea
marinoitua punakaalisalaattia
kevätsipulia
tuoretta korianteria
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
tuoretta chiliä
pilkottuja kirsikkatomaatteja
Näin valmistat
Kuumenna öljy avotulen kestävällä pannulla (tai trangiassa) ja lämmitä paahtopalat sekä valmisriisi.
Käytä (täysjyvä)tortillaletut nopeasti grilliritilällä tai halsterin avulla avotulen päällä ja täytä makusi mukaan.
Kääri lettu, suojaa leivinpaperilla tai foliolla ja säilytä kylmässä ennen nauttimista.