60 min
4 annosta
NAUGHTY TOKYO TACOS x 3 kastiketta
🥢 AASIA
TokyoTacos
Ruokavinkki
Valmista marinoidut ja pikkelöidyt kasvikset jo herkuttelua edeltävänä päivänä. Näin työvaiheista jää jäljelle vain tofujen paistaminen ja tacojen kokoaminen.
Näitä tarvitset
(Pika)marinadi tofulle:
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
2rkl
soijakastiketta
1rkl
seesamiöljyä
½tl
valkosipulijauhetta
1tl
siirappia, esim vaahterasiirappi
1tl
riisiviinietikkaa
Marinoidut kurkut:
1kpl
kurkku
2rkl
soijakastiketta
1,5rkl
sitruunamehua
2rkl
vettä
1rkl
inkivääriä raastettuna
1kpl
valkosipunlinkynsi
2rkl
(ruoko)sokeria
½tl
suolaa
½rkl
seesamiöljyä
½tl
chilihiutaleita
Pikkelöity kaali:
½
pieni punakaali n. 450-500g
2,5rkl
riisiviinietikkaa
2,5rkl
miriniä
0,5dl
vettä
3rkl
sokeria
0,5 tl
suolaa
Sriracha-majoneesi:
2dl
(vegaanista) majoneesia
2rkl
sriracha-chilikastiketta
suolaa ja pippuria
LISÄKSI:
8
(mini)tortillaa
2-3rkl
rypsiöljyä paistamiseen
valmista teriyakikastiketta
valmista limemajoneesia
pieni porkkana raastettuna
salaattia esim. versoja ja silmusalaattia
1-2 rkl
maissitärkkelystä
2-3 rkl
korppu- tai pankojauhoja (gluteenitonta tarvittaessa)
½
punainen chili hienonnettuna ilman siemeniä
½
luomusitruunan kuori raastettuna
1nippu
ruohosipulia
1nippu
korianteria
1-2rkl
seesaminsiemeniä koristeluun
2-3rkl
valkosipuli-chiliseesamiöljyä esim. Pirkka (valinnainen)
Näin valmistat
- Tofu: Leikkaa maustamaton tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Voit myös käyttää tätä varten tarkoitettua tofupressiä. Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa tofut pitkiksi siivuiksi, laita kulhoon ja kaada marinadi päälle. Kääntele tofuja hyvin ja anna maustua 5-10 min.
- Kurkku: Pese ja leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset ja lisää kukkusiivujen kanssa purkkiin marinoitumaan ainakin puoleksi tunniksi, mieluiten yön yli jääkaapissa.
- Kaali: Leikkaa kaalista mahdollisimman ohuita suikaleita. Sekoita pikkelöintimarinadin ainekset ja sekoita se kaalisuikaleiden joukkoon purkkiin marinoitumaan ainakin puoleksi tunniksi (mieluiten yön yli) jääkaappiin.
- Sriracha-majoneesi: Sekoita majoneesi ja Sriracha keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kylmään maustumaan.
- Raasta porkkana, silppua ruohosipuli ja korianteri. Raasta sitruunan kuori ja silppua chili.
- Tofu: Ripottele lautaselle maissitärkkelys ja pyörittele tofupalat siinä hyvin. Pyörittele vielä halutessasi tofut kevyesti korppu- tai pankojauhoissa. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofut rapeiksi. Koristele seesaminsiemenillä, raastetulla chilillä ja sitruunalla. Tarjoile lämpimänä.
- Tacot: Lämmitä minitortillaletut pannulla tai uunissa. Voitele kevyesti lämmitetyt minitortillaletut teriyakikastikkeella, sriracha- ja limemajoneesilla. Lisää marinoituja kurkkuja, ituja ja versosalaattia, pikkelöityä kaalia, raastettua porkkanaa ja rapeaa tofua. Pirskottele kaikkia kastikkeita täytteiden päälle ja kruunaa annos valkosipuli-chiliseesamiöljyllä (valinnainen). Viimeistele ruohosipulilla ja korianterilla.