1 h 15 min
UUNIPERUNA feat 3 HERKKUTÄYTETTÄ
Tofuskagen
Kalaton resepti
Airfryer-reseptit
Uuniruoka
🥔 uuniperuna
Ruokavinkki
- Yhdestä täytevaihtoehdosta riittää noin 5-6 pieneen uuniperunaan. Mikäli täytteitä jää yli, niin ne sopivat hyvin voileipien tai vohveleiden täytteeksi. Mutta myös ehdottomasti SIPSIEN kanssa dippailuun.
- Pekonimausteella maustettu rapea tofumuru ranchkastikkeessa – makuja pursuileva täyte! 🌱🥓
- Savutofu-valkosipulipersiljatuorejuusto tekee uuniperunasta täydellisen herkkuelämyksen. Nerokas makuparitus! 💚😋
- Klassikko: Merellinen tofu-skagenröratäyte – kevyt, raikas ja täysin vegaaninen vaihtoehto herkutteluun. 🌿🍤
Näitä tarvitset
Uuniperunat:
6kpl
uuniperunaa
öljyä ja suolaa
voita (esim. Eleplant)
Savutofu-valkosipulituorejuustotäyte:
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g
1rs
valkosipulilevitettä, Ve (esim Aura 220g valkosipuli-persilja)
½kpl
punasipuli
½kpl
keltainen paprika
3rkl
persiljaa silputtuna
1rkl
sitruunan mehua
suolaa ja pippuria
Tofupekonimuru-ranchkastike:
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
4rkl
creme fraichea (Ve)
2rkl
majoneesia (Ve)
1rkl
sitruunanmehua
1ps
Herkkudippi Ranch 12g (Meira)
2tl
pekonimausteseosta (Uhhmami Bacon’ish)
2tl
soijakastiketta
2tl
mirinkastiketta
1rkl
vettä
Merellinen "skagenröra"-täyte:
1pkt
Jalotofu Aasia (300g)
1kpl
pieni punasipuli
1 ½dl
vegaanista majoneesia (Hellman's)
3rkl
vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
4rkl
vegaanista mätiä (Cavi-Art
½kpl
luomu sitruunankuori
3-4rkl
sitruunanmehua
3rkl
tilliä hienonnettuna
½tl
mustapippuria myllystä
½tl
sormisuolaa (valinnainen)
Näin valmistat
- Valmista uuniperunat:
- Airfryer: Pese perunat ja taputtele ne kuivaksi. Pistele haarukalla uuniperunoihin reiät, jotta ylimääräinen kosteus pääsee poistumaan kypsennyksen aikana. Voitele kevyesti oliiviöljyllä, ja ripottele päälle suolaa. Asettele perunat airfryerin ritilän päälle ja paista 120 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat sisältä pehmeitä ja pinnaltaan rapeita. Paistoaika riippuu perunoiden koosta.
- Uuni: Pese perunat ja taputtele ne kuivaksi. Pistele haarukalla uuniperunoihin reiät. Voitele kevyesti oliiviöljyllä, ja ripottele päälle suolaa. Laita perunat suoraan pellille. Foliota ei tarvita. Paista ensin 20 minuuttia 220 asteessa ja vielä 40 minuuttia 180 asteessa. Varmista perunoiden kypsyys haarukalla.
- Savutofu-valkosipulituorejuustotäyte:
- Murenna tofu haarukalla kulhoon. Silppua punasipuli ja persilja. Sekoita kaikki loput raaka-aineet kulhoon. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kylmään maustumaan.
- Tofupekonimuru-ranchkastike:
- Avaa maustamaton Jalotofu-paketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä painellen. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja paahda tofumurua välillä käännellen 5-7 minuuttia, kunnes neste on haihtunut ja tofu alkaa ruskistua. Ripottele murun päälle 1,5 tl pekonimausteseosta ja sekoita hyvin. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 2 rkl öljyä. Paista välillä käännellen muutama minuutti. Sekoita vesi, soija- ja mirinkastike ja lisää se pannulle. Sekoita ja ota pois levyltä. Ripottele vielä päälle 0,5-1 tl pekonimausteseosta.
- Silppua ruohosipuli. Sekoita kulhossa creme fraiche, majoneesi, ranchmausteseos, ruohosipuli ja sitruunamehu. Lisää puolet tai 2/3 tofumurusta joukkoon ja sekoita. Laita kylmään maustumaan. Voit käyttää loput murut annosten koristeluun.
- Valmista tällä ohjeella merellinen ”skagenröra”-täyte.
- Ota perunat pois uunista ja leikkaa niihin pitkittäisviilto. Purista perunaa kasaan päistä, jolloin täytteelle tulee tilaa. Laita pohjalle 1 tl voita (valinnainen) ja lisää mieleisesi täyte.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä