40 min
8 kpl
KESÄKLASSIKKO: KALATTOMAT ”KALA”PIHVIT (V, G)
Onko kesäpäivän herkkuruoaksi olemassa mitään sen klassisempaa, kuin uudet perunat, tillikastike ja "kala"pihvit? Tämä on oikeastaan uusi, parempi klassikko, sillä nämä "kala"pihvit eivät ole kalaa nähneetkään. 😮
Kalaton resepti
savutofu
MerellinenResepti
Ruokavinkki
- Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta Aasia-tofu toimii täydellisesti merellisissä ruoissa ja näin myös näissä ”kalapihveissä”. Jos kaipaat savukalamaista makuelämystä, savutofu tarjoilee sitä näihin pihveihin.
- Huom! Pihvien massa saattaa vaikuttaa löysältä, mutta se on täysin käsin muotoiltavissa ja pannulla se jämäköityy ihanaksi pihviksi.
- Kurkkaa myös muut merelliset, kalattomat reseptimme.
Näitä tarvitset
Kalattomat pihvit:
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu tai Aasia 300g
kourallinen tuoretta tilliä hienonnettuna
4rkl
gluteenitonta korppujauhoa (Moilas)
2rkl
sitruunamehua
4rkl
gluteenitonta kaurafraichea
2/3dl
Fin mix gluteenitonta jauhoseosta
reilusti öljyä paistamiseen
Uudet perunat:
1kg
uusia perunoita
karkeaa suolaa
Tillikastike:
200g
kermaviiliä (Ve)
maun mukaan tuoretta tilliä hienonnettuna
maun mukaan sitruunamehua
maun mukaan suolaa ja mustapippuria
Näin valmistat
- Pese perunat kylmässä vedessä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Lisää perunat karkealla merisuolalla ja tillinvarsilla maustettuun kiehuvaan veteen (1 l vettä, 1 tl suolaa). Vettä tulee olla sen verran, että perunat peittyvät juuri ja juuri. Anna perunoiden kiehua kevyesti poreillen. Keittoaika vaihtelee koon mukaan: 8–12 minuuttia joskus 15–20 minuuttiakin.
- Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla tai pienellä haarukalla. Valuta keitinvesi pois. Nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle ylimääräisen kosteuden haihduttamiseksi. Nosta kattila pois liedeltä ja laita perunoiden päälle muutama arkki talouspaperia tai puhdas astiapyyhe imemään kosteutta ja sulje kattila kannella. Kun perunat ovat täysin kuivahtaneet, lisää niille tuoretta, hienonnettua tilliä.
- Kalattomat ”kala”pihvit: Murenna teholeikkuriin kylmäsavutofu ja aja tasaiseksi massaksi. Kaada massa kulhoon ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi (pihvimassa jää löysäksi, mutta saat siitä kostein käsin muotoiltua pihvejä).
- Lorauta pannulle öljyä niin että pohja peittyy juuri ja juuri. Kuumenna öljy ja laske sitten hieman lämpötilaa. Kastele kädet ja muotoile massasta pyöreitä pihvejä ja laske ne varovaisesti kuumaan öljyyn. Pihvit jämäköityvät pannulla. Kääntele pihvejä usein ja paista huolellisesti molemmilta puolilta.
- Tillikastike: Sekoita teholeikkurissa tai sauvasekoittimella ainekset keskenään. Maista ja mausta kunnes maku on sopiva.
- Tarjoa kalattomat kalapihvit perunoiden ja tillikastikkeen kanssa.