1 h 15 min
6–8 annosta
MAUSTEINEN TÄYTETTY MYSKIKURPITSA TOFULLA
Tämä mehevä, täytetty myskikurpitsa on täysin paikallaan vaikka joulun juhlapöydässä. Niin kaunis ja maukas se on. Kurpitsan täyte on juhlavan mausteinen ja riisi, kasvikset ja paahdettu tofu tekevät siitä ruokaisan.
Uuniruoka
🥢 AASIA
Joulumenu🎄
Ruokavinkki
- Vinkki: Täytetty myskikurpitsa onnistuu myös Marinoidulla tofulla, mutta tämän reseptin mausteisuuteen Jalotofu Aasia sopii makumaailmaltaan parhaiten.
- Jos kaipaat myskikurpitsalle vielä erillistä kastiketta, kokeile esimerkiksi toiseen reseptiin kehitettyä punaviinikastiketta.
- Lisää ideoita talvisiin juhlaruokiin löydät vegaaniset jouluruoat -koosteestamme.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Aasia 300 g
1 iso tai 2 pientä
myskikurpitsaa
2rkl
oliiviöljyä
2dl
basmatiriisiä
2 3/4dl
kasvislientä (esimerkiksi liemikuutiosta
100g
(n. 2 dl) kuorittuja manteleita
1dl
kuivattuja karpaloita
1kpl
iso sipuli
2kpl
valkosipulinkynttä
15kpl
tuoretta salvianlehteä
3rkl
kuutioituja aurinkokuivattuja tomaatteja
100g
lehtikaalia
1rkl
Ras-el-hanout -mausteseosta
½tl
rouhittua mustapippuria
½kpl
pieni sitruuna
n. ½tl
suolaa
Näin valmistat
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Pese myskikurpitsat huolellisesti. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa ja poista siemenet. Voitele kurpitsat oliiviöljyllä, ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille halkaistu puoli ylöspäin. Kaada kuoritut mantelit pieneen uunivuokaan ja aseta myös se pellille. Nosta pelti uunin keskitasolle, ja paahda kurpitsoja niiden koosta riippuen noin 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat läpikypsät. Ota mantelit uunista 30 minuutin paahtamisen jälkeen. Huom! Kääntele manteleita kerran paahtamisen puolivälissä.
- Myskikurpitsojen kypsyessä valmista täyte: Keitä riisi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Murenna tofu käsin sopivan kokoisiksi paloiksi, ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2–3 minuuttia, välillä käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1 rkl öljyä. Paista tofu rapeaksi 2–3 minuuttia, välillä käännellen. Ota lämpö pois ja lisää marinadi, kääntele. Siirrä tofu sivuun.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista lehtikaaleista lehtiruodit ja hienonna lehdet. Purista puolikkaan sitruunan mehu, noin 2 rkl.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla, ja kuullota sipuleita noin 10 minuuttia niin, että ne pehmenevät ja ottavat hieman väriä. Älä kuitenkaan anna sipulien palaa. Lisää valkosipuli sekä mausteet, ja kääntele hetki kunnes mausteet tuoksuvat voimakkaasti. Lisää sitten vielä lehtikaali ja kuutioitu aurinkokuivattu tomaatti, ja kääntele muutama minuutti kunnes lehtikaali on pehmennyt. Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla.
- Hienonna salvianlehdet ja rouhi paahdetut mantelit karkeasti. Sekoita kulhossa riisi, paistettu sipuli-lehtikaaliseos, salvia, mantelit sekä kuivatut karpalot. Maista ja lisää halutessasi suolaa.
- Koverra hieman jäähtyneistä myskikurpitsan puolikkaista maltoa niin, että jätät sitä kurpitsojen reunoille noin 1,5 cm paksuudelta. Täytä kurpitsanpuolikkaat riisitäytteellä. Lisää toisen kurpitsan päälle tofu, ja aseta puolikkaat varovasti päällekkäin. Sido täytetyt myskikurpitsat kiinni paistonkestävällä narulla (voit halutessasi myös kietoa kurpitsat folioon), ja paahda uunin keskitasolla vielä 15 minuuttia.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä