1 h 15 min

6–8 annosta

MAUSTEINEN TÄYTETTY MYSKIKURPITSA TOFULLA

Tämä mehevä, täytetty myskikurpitsa on täysin paikallaan vaikka joulun juhlapöydässä. Niin kaunis ja maukas se on. Kurpitsan täyte on juhlavan mausteinen ja riisi, kasvikset ja paahdettu tofu tekevät siitä ruokaisan.

Uuniruoka

🥢 AASIA

Joulumenu🎄

Ruokavinkki

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Aasia 300 g

1 iso tai 2 pientä

myskikurpitsaa

2rkl

oliiviöljyä

2dl

basmatiriisiä

2 3/4dl

kasvislientä (esimerkiksi liemikuutiosta

100g

(n. 2 dl) kuorittuja manteleita

1dl

kuivattuja karpaloita

1kpl

iso sipuli

2kpl

valkosipulinkynttä

15kpl

tuoretta salvianlehteä

3rkl

kuutioituja aurinkokuivattuja tomaatteja

100g

lehtikaalia

1rkl

Ras-el-hanout -mausteseosta

½tl

rouhittua mustapippuria

½kpl

pieni sitruuna

n. ½tl

suolaa

Näin valmistat

  • Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  • Pese myskikurpitsat huolellisesti. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa ja poista siemenet. Voitele kurpitsat oliiviöljyllä, ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille halkaistu puoli ylöspäin. Kaada kuoritut mantelit pieneen uunivuokaan ja aseta myös se pellille. Nosta pelti uunin keskitasolle, ja paahda kurpitsoja niiden koosta riippuen noin 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat läpikypsät. Ota mantelit uunista 30 minuutin paahtamisen jälkeen. Huom! Kääntele manteleita kerran paahtamisen puolivälissä.
  • Myskikurpitsojen kypsyessä valmista täyte: Keitä riisi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Murenna tofu käsin sopivan kokoisiksi paloiksi, ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2–3 minuuttia, välillä käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1 rkl öljyä. Paista tofu rapeaksi 2–3 minuuttia, välillä käännellen. Ota lämpö pois ja lisää marinadi, kääntele. Siirrä tofu sivuun.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista lehtikaaleista lehtiruodit ja hienonna lehdet. Purista puolikkaan sitruunan mehu, noin 2 rkl.
  • Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla, ja kuullota sipuleita noin 10 minuuttia niin, että ne pehmenevät ja ottavat hieman väriä. Älä kuitenkaan anna sipulien palaa. Lisää valkosipuli sekä mausteet, ja kääntele hetki kunnes mausteet tuoksuvat voimakkaasti. Lisää sitten vielä lehtikaali ja kuutioitu aurinkokuivattu tomaatti, ja kääntele muutama minuutti kunnes lehtikaali on pehmennyt. Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla.
  • Hienonna salvianlehdet ja rouhi paahdetut mantelit karkeasti. Sekoita kulhossa riisi, paistettu sipuli-lehtikaaliseos, salvia, mantelit sekä kuivatut karpalot. Maista ja lisää halutessasi suolaa.
  • Koverra hieman jäähtyneistä myskikurpitsan puolikkaista maltoa niin, että jätät sitä kurpitsojen reunoille noin 1,5 cm paksuudelta. Täytä kurpitsanpuolikkaat riisitäytteellä. Lisää toisen kurpitsan päälle tofu, ja aseta puolikkaat varovasti päällekkäin. Sido täytetyt myskikurpitsat kiinni paistonkestävällä narulla (voit halutessasi myös kietoa kurpitsat folioon), ja paahda uunin keskitasolla vielä 15 minuuttia.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.