30 min
2 annosta
TAIVAALLISET BULGOGI-TOFUNUUDELIT
🥢 AASIA
🍜 Nuudeliresepti
Ruokavinkki
Mikä bulgogi?
Mausteisten bulgoginuudeleiden juuret ovat Koreassa. Bulgogi on perinteinen, hyvin mausteinen korealainen grilliruoka, joka valmistetaan tyypillisesti naudanlihasta. Valmiiksi aasialaisittain maustettu Jalotofu Aasia tuo annokseen raikasta syvyyttä ja kerroksellisuutta muhkeiden udonnuudeleiden kanssa.
Psst!
Jos haluat hieman oikoa, voit käyttää reseptissä myös valmista Korean BBQ bulgogi -mausteseosta.
Resepti ja kuvat:
Viola Minerva Virtamo on monilahjakas helsinkiläinen ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafikko. Hän on julkaissut useita menestyneitä keittokirjoja kuten Opiskelijabudjetilla (2016), Vegebudjetilla (2017), Peltiruokaa (2019) ja Nordic Winter Cookbook (2021). Virtamo yhdistää resepteissään käytännöllisyyden, edullisuuden ja modernin, visuaalisesti vahvan ilmeen.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Aasia 300g
1rkl
maissitärkkelystä
2rkl
öljyä
2rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
½tl
fenkolinsiemeniä
½tl
aniksensiemeniä
½-1tl
cayennepippuria
¼tl
kanelia
2annosta
udonnuudeleita*
*Annoskoko per henkilö on tuoreissa udonnuudeleissa noin 200 g, kuivatuissa noin 100 g.
Kastike:
tofupaketin extramarinadi
4kpl
kevätsipulia hienonnettuna
2kpl
valkosipulinkynttä murskattuna
4tl
chiliöljyä (+ tarjoiluun)
6rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
2tl
siirappia
3rkl
riisiviinietikkaa
Näin valmistat
- Valmista ensin tofun maustesekoitus. Murskaa morttelissa tai veitsellä fenkolin- ja aniksensiemenet hienoksi. Sekoita pienessä kulhossa cayennepippurin ja kanelin kanssa. Siirrä sivuun odottamaan.
- Avaa tofupaketti ja kaada ensin marinadineste talteen erilliseen kulhoon. Murusta tofu pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon maissitärkkelys.
- Kuumenna pannulla öljy ja paista tofumurua noin 10-15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes muru on kullanruskeaa ja hieman rapeaa. Lisää pannulle soija ja mausteseos, paista vielä muutama minuutti keskilämmöllä. Siirrä sivuun odottamaan.
- Sekoita silputtu kevätsipuli (säästä hieman tarjoiluun), valkosipuli, chiliöljy, soija, siirappi ja riisiviinietikka kulhossa yhdessä Aasia-tofun marinadiliemen kanssa.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kääntele sitten kastikkeessa.
- Nosta nuudelit kastikkeen kanssa lautasille, lisää tofu päälle ja viimeistele annokset kevätsipulilla ja chiliöljyllä. Tarjoile bulgoginuudelit heti.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä