1 h 15 min

BURGUNDINPATA (aka Tofu Bourguignon)

Kliseistä viis, tämä vegaaninen burgundinpata savutofulla on aivan täydellinen viileän päivän ja olon lämmittäjä. Täyteläisyyttä, syvyyttä, makua, tekstuuria. Kaikkea, mitä ruoalta toivoa voi.

✅ RESEPTITOIVE

Pataruokaa liedellä 🥘

savutofu

Ruokavinkki

  • Viinivinkki: Tofu Bourguignonin valmistukseen ja sen kanssa nautittavaksi suosittelemme marjaisaa pinot noir punaviiniä Ranskan Bourgognesta.
  • Valmistusvinkki: vegaanisen burgundinpadan voi myös valmistaa kaupoista löytyvään alkoholittomaan punaviiniin. Testattu ja toimii!
  • Voit valmistaa padan myös etukäteen ennen tarjoilupäivää tai -hetkeä. Lisää tofut padan päälle kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne ovat rapeita.

Näitä tarvitset

1 pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g

2-3 rkl

öljyä paistamiseen

tai

2 rkl kasvipohjaista voita (esim. Eleplant)

1pkt

paketti vaaleita tai ruskeita herkkusieniä 150g

1kpl

iso porkkana

1kpl

varsisellerin varsi

1iso

keltasipuli tai tavallinen

1rkl

tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua)

3kpl

laakerinlehteä

½ tl

suolaa

4kpl

valkosipulinkynttä

2rkl

tomaattipyrettä

4dl

vahvaa kasvislientä esim. sieni (1 kuutio + vesi)

2dl

punaviiniä

½ tl

mustapippuria myllystä

2rkl

vehnäjauhoja + 2 rkl kasvipohjaista voita (esim. Eleplant)

tai gluteenittomaan

2 rkl

maizenaan + 2-3 rkl vettä

Tarjoiluun henkilömäärän mukaan:

perunamuusia, keitettyjä perunoita tai riisiä

Näin valmistat

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana ohuiksi siivuiksi. Hienonna varsiselleri pieneksi. Viipaloi herkkusienet.
  • Kuumenna öljy padassa ja kuullota ensiksi porkkanoita ja selleriä muutama minuutti. Lisää sipulit, valkosipulit, ja herkkusienet ja jatka kuullottamista parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon timjami, laakerinlehdet, suola, mustapippuri ja tomaattipyre.
  • Kaada punaviini pataan ja anna kiehahtaa. Lisää kuuma kasvisliemi ja hauduta pataa kannen alla miedolla lämmöllä noin 35-45 minuutin ajan, kunnes kasvikset alkavat olla tarpeeksi kypsiä.
  • Avaa savutofu-paketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
  • *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle 1 rkl öljyä. Anna tofujen paistua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes ne ovat sopivan rapeita. Nosta sivuun ja viimeistele pata.
  • Sekoita kasvipohjainen voi ja vehnäjauhot keskenään ja lisää seos pataan. Anna suurustua. Gluteenittomassa versiossa sekoita maizena ja kylmä vesi keskenään. Tarkista padan maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää tofut valmiin padan päälle. Silppua päälle vielä tuoretta timjamia.
  • Tarjoa muusin, keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.