15 - 20 min
2annosta
JIM LIM BY FARANG-RESEPTI: TAIVAALLINEN INKIVÄÄRI-KURKKUSALAATTI
Tämä "Keittiömestari suosittelee" -sarjamme resepti on kaakkois-aasialaisten makujen huipun, ravintola Farangin perustajan Matti Wilkbergin käsialaa. Helppo, mutta näyttävä ja superherkullinen inkivääri-kurkkusalaatti, jonka kruununa ovat käyttövalmiit Jalotofu Paahtopalat ja Jim Lim soija-mirin kastike Suolaista, makeaa, eiku suolaista, eiku makeaa?!
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
1dl
Jim Lim soija-mirin kastiketta
½
limen mehu
1dl
korianterinlehtiä
1dl
mintunlehtiä
½
punainen chili, renkaiksi leikattuna
½
kurkku
2 cmpala
inkivääriä, kuorittuna
1kpl
kevätsipulinvarsi, renkaiksi leikattuna
2rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Näin valmistat
- Paista Jalotofu Paahtopaloja pannulla öljyssä hetki, kunnes rapea pinta. Lisää ½ dl soija-miriniä pannulle, kiehauta, ja kaada tofut ja kastike kulhoon. Anna jäähtyä hetki.
- Leikkaa kurkku ensin puoliksi pitkittäin, ja sen jälkeen ohuiksi siivuiksi. Leikkaa inkivääri ohuiksi tikuiksi.
- Yhdistä yrttien lehdet, chilirenkaat, kurkku, inkivääri ja kevätsipuli kulhossa. Lisää joukkoon vähän soija-miriniä, ja sekoita nostellen.
- Asettele paistettu ja soija-mirinillä maustetut tofupalat tarjoiluastiaan.
- Asettele salaatti tofun päälle, purista päälle limen mehu, ja kaada viimeiseksi loput soija-mirin kastikkeesta tofun ja salaatin päälle. Koristele seesaminsiemenillä. Tarjoa!