45 min
5-6 annosta
HELPOIN IKINÄ ”BUTTER” TOFU x TANDOORI SPICE
Tämän helpompaa vegeversiota intialaisten ravintoloiden ikisuosikki "Butter chicken" -annoksesta ei voi olla! Intialaisen voikanan kasvisversio syntyy pikaisesti, kun tofu paistetaan rapeaksi ja mausteiseksi valmiin tandoori-maustesekoituksen kera ja yhdistetään täyteläiseen tomaatti-kermakastikkeeseen.
Pataruokaa liedellä 🥘
HuijarinButterChicken
ButterTofu
Intia
Perheresepti
Ruokavinkki
- Tämän ravintolatasoisen butter tofu -version helppous tulee valmiista Urtekramin luomulaatuisesta Tandoori Spice Mix -maustesekoituksesta, mikä vähentää työvaiheita ja nopeuttaa reseptin valmistusaikaa.
- Jos kyseistä maustesekoitusta ei löydy lähikaupastasi, voit loihtia makuelämyksen itse alkuperäisellä, kestosuosioon kivunneella ”Butter” tofu -reseptillämme.
- Suurempi Jalotofu XL varmistaa, että herkkua riittää isommallekin porukalle tai useammaksi päiväksi.
- VINKKI: Butter chicken on klassinen intialainen pataruoka, mutta voit valmistaa sen myös kattilassa.
- IDEA: Tandoori-kastike on täydellistä myös seuraavana päivänä syötynä ja sitä voi myös pakastaa (jos sitä jotenkin ihmeen kaupalla sattuisi jäämään).
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Maustamaton XL 540g
tai
2 pkt Jalotofu Maustamaton 270g
2,5rkl
Urtekram Tandoori Spice Mix
3+2rkl
juoksevaa margariinia tai kasvipohjaista voita
2rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
Tomaatti-kermakastike:
1tkl
paseerattua tomaattia (500-680g)
1tkl
kookoskermaa (400ml)
2kpl
sipulia
1kpl
keltainen paprika
5kpl
valkosipulinkynttä raastettuna
2rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2tl
sokeria
½tl
chilihiutaleita (vahvuuden mukaan)
riisiä
Lisäksi (valinnainen):
tuotetta korianteria
Näin valmistat
- Valmista pannumarinoitu tofu, josta tulee tandoori-tyyliin maustettu ”butter” tofu.
- Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.
- Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle aseta painoksi vielä jokin painava astia, esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele* se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.
*Kuivattu ja revitty tofu ottaa makuja paremmin vastaan ja sen pinnasta tulee paistettaessa herkullisen rapea.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat pannulle ruskistumaan. Paista noin 3-4 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa ja viimeinen kosteus katoaa. Lisää ”voi” tai margariini ja jatka hetki paistamista. Ripottele tasaisesti tandoori-mausteseos tofujen päälle.
- Vähennä pannun lämpötila puoleen ja paista välillä sekoittaen, kunnes tofusta tulee rapeaa.
- Ota pannu pois levyltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Jätä sivuun hautumaan.
- Kastike: hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Pilko paprika ja sipulit pilko suoraan kattilaan. Lisää ”voi” (tai margariini) ja kuullota hetki. Lisää paprikat, chilit, valkosipuli ja inkivääri. Paista hetki.
- Lisää paseerattu tomaatti ja kookoskerma. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan tandoori-tofu ja sekoita. Anna hautua levyllä vielä hetki.
- Keitä riisi henkilömäärän mukaan. Tarjoile tandoori-”butter” tofu riisin ja tuoreen korianterin kera.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä