60 min
10-12 kpl
RUOKATRENDI: HELPPO DUMPLINGS RIISIPAPERISTA
Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Kasvisdumplings-reseptissä toimii parhaiten valmiiksi marinoitu tofu (Jalotofu Aasia, Marinoitu tai Kylmäsavu). Jos kuitenkin haluat maustaa tofun itse, aina pomminvarma vaihtoehto on pannumarinoitu tofu maustamattomasta tofusta.
Näitä tarvitset
Rice Paper Tofu Dumplings
1pkt
valmiiksi marinoitua tofua 300g (Aasia, Kylmäsavu tai Marinoitu)
2+2rkl
öljyä paistamiseen (seesamiöljyä)
2
valkosipulinkynttä
1tl
raastettua inkivääriä
100g
herkkusieniä
1
porkkana
1
sipuli tai 2 kevätsipulin vartta
2rkl
chilikastiketta
1-2rkl
silputtua ruohosipulia tai korianteria (valinnainen)
20-24kpl
riisipaperia
Lisäksi:
valmista sweet chili -kastiketta dippaamiseen
rypsiöljyä dumplingsien paistamiseen
Oma dippauskastike:
3rkl
soijakastiketta
1rkl
paahdettua seesamiöljyä
2rkl
riisiviinietikkaa
1rkl
valinnaista makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
1
punainen chili siputtuna
1tl
raastettua inkivääriä
2rkl
sitruunamehua
1rkl
vettä
1-2rkl
korianteria tai ruohosipulia silputtuna
Näin valmistat
Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta inkivääri. Silppua sipuli. Raasta porkkana. Hienonna sienet pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli. Avaa valmiiksi maustettu tofupaketti ja murustele se käsin jauhelihamaiseksi muruksi.
Paahda tofumurua kuumalla pannulla 2-3 min sekoitellen. Lisää 2 rkl öljyä ja paista vielä hetki. Vähennä lämpö puoleen ja paahda tofumurua, kunnes se on tarpeeksi rapeata. Nosta sivuun.Kuumenna sama pannu ja lisää sienet, sipulit, porkkana ja inkivääri. Paahda hetki ja lisää 1-2 rkl öljyä pannulle. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki käännellen. Lisää joukkoon ruohosipulit, chilikastike ja tofut. Sekoita hyvin ja nosta kulhoon.
Valmista dippikastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
Taittele riisipaperit. Ota iso reunallinen lautanen ja kaada sille (kädenlämpöistä) vettä niin, että riisipaperi peittyy veden alle. Liota riisipaperia vedessä noin 10 sekuntia, niin että se ei repeydy vedestä varovaisesti nostettaessa. Valuta vesi ja laita paperi leikkulaudalle ja lisää keskelle 2 rkl täytettä. Taittele arkin alaosa ja reunat täytteen päälle suorakulmion muotoisesti. Rullaa kiinni. Liota toinen paperi ja taittele täytteellä oleva samalla tavoin sen sisään. Rullaa riisipapereita niin kauan kuin täytettä riittää.
Kuumenna paistinpannu ja kaada siihen rypsiöljyä niin että pohja peittyy kunnolla. Paista tofu-dumplingseja kunnes molemmat puolet ovet kultaisen rapeita. Tarjoile dippikastikkeiden kera.