30 min
2-3:lle
PAISTETUT TOFU”AHVEN”FILEET TILLIVOILLA
Kalaton resepti
kala
kesäruoka
kesä
MerellinenResepti
kalatonkeitto
Ruokavinkki
Vinkki: voit myös kokeilla perunoiden tilalla bataattia ja marinoidun Jalotofun vaihtoa savutofuun.
Inspiraatio tähän vegaaniseen ja merellisiä makuja pursuilevaan reseptiin löytyi Wooheng-ruokablogista.
Näitä tarvitset
Tofufileet:
1kpl
Jalotofu Marinoitu, Aasia tai Kylmäsavu 300g
300g
perunoita kuorittuna tai kuorineen
¼tl
valkopippuria tai sitruunapippuria 1/2 tl
1rkl
maissitärkkelystä
1rkl
raastettua sitruunan kuorta
1,5rkl
rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2-3
norilehteä
1-2rkl
korppujauhoja
öljyä paistamiseen
Norilehtien voiteluun:
1rkl
vettä
1rkl
maissitärkkelystä
Valkosipuli-tillivoi:
100g
voita (kasvipohjaista tarvittaessa)
1
iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
2rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
Lisäksi:
1-2
nippua sesongin parsaa tai broccoliinia
sitruunasiivuja tarjoiluun
mustapippuria myllystä
Näin valmistat
- Avaa marinoitu tofupaketti, leikkaa tofu kahdeksi siivuksi. Aseta ne keittiöpyyhkeen ja painon alle kuivumaan. Raasta sitruunankuori ja hienonna noin 1,5 rkl tuoretta tilliä.
- Kuori perunat ja pilko pieneksi. Lisää raa’at perunakuutiot blenderiin ja pyöräytä tahnaksi. Laita harso siivilään ja siivilän alle lautanen. Kaada perunaseos harson päälle ja anna ylimääräisten nesteiden valua pois.
- Ota tofusiivut ja muussaa ne käsin kulhoon pieneksi muruksi. Lisää perunaseos, sitruunankuori, mausteet ja tilli ja tärkkelys. Sekoita hyvin.
- Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään pienessä astiassa. Leikkaa norilehdet puoliksi tai neljään osaan. Asettele norit leikkuulaudalle kirkas puoli alaspäin. Voitele tärkkelysvedellä, niin tofumassa pysyy paremmin kiinni. Muotoile ja purista käsillä massasta sopivan kokoinen annos ja taputtele sormien avulla tasaisesti norilehden päälle. Jätä reunoille kuitenkin hieman tilaa (0,5-cm), sillä norilehti kustistuu paistettaessa. Tee näin kunnnes kaikki massat ja norilehdet on käytetty. Ripottele tofumassan päälle vielä kevyesti korppujauhoja ja mausta mustapippurilla.
- Valmista valkosipuli-tillivoi: kiehauta voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon valkosipulit ja tilli. Anna hautua jälkilämmöllä.
- Keitä parsat.
- Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja lisää pannulle 1-2 fillettä tofupuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä noin 3-4, minuuttia, kunnes tofu saa kultaisen ruskean pinnan. Käännä file toisinpäin ja paista noin 30 sekuntia ja nosta sivuun. Leikkaa fileistä sopivan kokoisia tai tarjoile sellaisenaan parsan ja tillivoin kera.
- VINKKI: voit pyöritellä nopeasti massasta ”kala”nugetteja, leivittää korppujauhoilla ja paistaa suoraan sellaisenaan tarjoiltavaksi.