4:lle
INDONESIALAINEN CURRY HÄRKÄPAPUTEMPELLÄ
Näitä tarvitset
Tempecurry
3kpl (375g)
pakettia härkäpaputempeä
Currytahna
5
kuivattua punaista chiliä (tai 2-3 tuoretta mutta maku on hieman eri)
3
valkosipulinkynttä
n. 5cm
pala inkivääriä raastettuna
3
isompaa tai 4 pienempää banaanisalottisipulia tai 2 pientä punasipulia
2rkl
soijakastiketta
kourallinen maapähkinöitä (n. ½ dl mieluiten kuorellisia)
Curry
Yllä oleva currytahna
n. ½dl
rypsiöljyä
2
punasipulia
½dl
palmusokeria tai fariini-/kookossokeria
3rkl
soijakastiketta
1rkl
tamarind-tahnaa
½dl
vettä
½dl
maapähkinöitä
Kookosriisi
3dl
riisiä
2dl
kookoskermaa/kookosmaitoa
4dl
vettä
4
kaffirlimenlehteä, tarv. jätä pois saa kuivattuna maustehyllystä tai tuoreena esim. ViiVoanista
(1 pandanlehti – kuuluu alkuperäiseen indonesialaiseen reseptiin, mutta ei tosiaan pakollinen. Saa ViiVoanista)
3/4
tl suolaa
Pikkelöidyt kurkut
1
kurkku
2rkl
riisiviinietikkaa
1rkl
sokeria
1kpl
limen mehu
½
punainen chili
Näin valmistat
- Pilko tempe kuutioiksi. Paista se rypsiöljyssä ruskeaksi ja siirrä sivuun.
- Valmista kurkut. Indonesialaisittain kurkku halkaistaan pitkittäissuunnassa ja pehmeä sisus koverretaan pois (ja syötetään eläimille), ja siivutetaan sitten puolirenkaiksi. Voit myös siivuttaa kurkun tavallisiksi ympyröiksi. Sekoita kurkkujen sekaan pikkelöintiainekset ja jätä maustumaan.
- Valmista currytahna. Kaada kuivien chilien päälle kiehuvaa vettä, niin että ne peittyvät ja anna liota 5-10 minuuttia. Kaada vesi pois. Poista sitten siemenet niiden sisältä. Lisää ne tehosekoittimeen.
- Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja leikkaa pienempiin osiin. Lisää ne tehosekoittimeen yhdessä muiden currytahna-ainesten kanssa. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää pannulle runsaasti rypsiöljyä ja kuullota currytahnaa siinä 5-10 minuutin ajan, kunnes se tuoksuu ja on pehmeää.
- Keitä riisi. Lisää ainekset kattilaan ja kypsennä, kunnes riisi on kypsää.
- Jatka currya. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Lisää punasipulirenkaat pannulle currytahnan joukkoon yhdessä palmusokerin kanssa. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää.
- Lisää joukkoon aiemmin paistettu tempe sekä loput curryn ainekset. Kierittele tempejä pannussa, niin että ne ovat kauttaaltaan curryn peitossa.
- Tarjoa tempecurry kookosriisin ja pikkelöityjen kurkkujen kanssa.