30 min

6 kpl

Jalotofu-“rapukakkuset” mangosalsalla ja tilli-jogurtilla!

Rapujuhliin jotain erilaista. Kokeile eksoottista Jalotofu-rapukakkua.

kala

kesäruoka

MerellinenResepti

Kalaton resepti

Näitä tarvitset

Jalotofu-rapukakut

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g)

2

valkosipulinkynttä

2

kpl kevätsipulia varsineen

½ ruukku persiljaa

½ ruukku korianteria

1

punainen paprika

½ chili

1

luomu limen mehu ja kuori

2-3

rkl Teriyaki-kastiketta

2dl

rkl oliiviöljyä + n. 1öljyä paistamiseen

1dl

+ 1korppujauhoja leivitykseen

mustapippuria myllystä

Tilli-jogurttikastike

2dl

maustamatonta soija- tai kaurajogurttia

1

rkl sitruunamehua

3

rkl hienonnettua tilliä

ripaus sokeria ja suolaa

mustapippuria myllystä

Mangosalsa

1

kpl tuoretta mangoa

2

kpl kevätsipulia

10

kirsikkatomaattia

1

kpl valkosipulinkynttä

1

rkl limen mehua

1

rkl oliiviöljyä

2

rkl tuoretta korianteria (hienonnettuna)

½ tl sormisuolaa

mustapippuria myllystä

Näin valmistat

  • Valuta tofusta neste pois ja kuivaa sen jälkeen vielä talouspaperilla. Pilko sipulit, valkosipuli, korianteri ja persilja. Soseuta kulhossa tofu sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Lisää joukkoon sipulit, paprika, persilja, 2 rkl oliiviöljyä, Teriyaki-kastike, limemehu ja kuori raastettuna sekä puolet korppujauhoista. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  • Tilli-jogurttikastike: Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa rapukakkujen paiston ajan.
  • Mangosalsa: Leikkaa mangon hedelmä ja kirsikkatomaatit kuutioiksi. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynsi. Yhdistä salsan ainekset. Nosta mangosalsa jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
  • Kostuta kädet vedellä ja muovaile rapukakku taikinasta tiivis keskikokoinen pihvi ja pyöritä se vielä kevyesti korppujauhoissa.
    Paista ensimmäinen pihvi kokeeksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Pyörittele lopusta taikinasta pihvejä ja kierittele ne vielä korppujauhoissa. Kuumenna 1 dl öljyä pannussa ja paista Jalotofu-rapukakut kullanruskeiksi. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoa mangosalsan ja raikkaan tillijogurtin kanssa!

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.