40 min
KASVISGRATIINI UUNISSA
Savutofulla täyteläiseksi ja maukkaammaksi tuunattu kasvisgratiini on täydellinen arkiruoka. Savun maku sekä gratiinin ihana kermaisuus ja juustoisuus tekevät siitä niin herkun, että tällä reseptillä saa koko perheen syömään kerralla kunnolla kasviksia!
Kasvisgratiini 🥦
🥇 Paras proteiini 2023 ja 2024
🔥 Savutofu
Ruokavinkki
- Vinkkejä kasvisgratiinin valmistukseen uunissa:
- Kasviksia ei tarvitse esikeittää, kun pilkot ne tarpeeksi pieniksi paloiksi. Näin ne kypsyvät gratiinin valmistuessa uunissa. Jos haluat jättää esimerkiksi porkkanat isommiksi paloiksi, voit esikeittää niitä noin 5-7 minuuttia.
- Voit myös valmistaa reseptin airfryerilla tällä kasvisgratiinin ohjeella.
- 🎬 Reseptivideon löydät sivun alaosasta! 👇
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu, Aasia tai Marinoitu 300g
1rkl
öljyä paistamiseen
2kpl
porkkana
1pieni
pieni kukkakaali n. 500g
1pieni
pieni parsakaali n. 200g
½kpl
kesäkurpitsa
150-200g
mozzarellamaista sulavaa juustoa (Ve)
2,5dl
kaurakermaa (esim. Oatly)
150g
maustettua tai maustamatonta tuorejuustoa (esim. Mö, Dreamy)
suolaa ja pippuria (maun mukaan)
Näin valmistat
- Kuori porkkanat ja pilko ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi tai kuutioiksi. Paloittele kukkakaali ja parsakaali pieniksi puolikkaiksi kukinnoiksi. Pilko kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi kuutioiksi.
- Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Pilko tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla, kuivalla pannulla niin, että tofun pinta saa väriä ja tofun nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpöä puoleen, lisää öljy ja paista noin 5-7 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta.
- Voitele uunivuoka öljyllä tai voilla. Sekoita kerma ja tuorejuusto. Laita kasvikset ja tofu vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle kermaseos ja sekoita. Levitä juustoraaste tasaisesti päälle ja laita vuoka uunin keskitasolla 200 asteeseen noin 30-40 min, kunnes kuorrute on kauniin värinen ja kasvikset sopivan kypsiä.