30 min
3-4:lle
KERMAINEN PASTA feat. KARAMELLISOITU SIPULI
Näitä tarvitset
Tofupasta
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
1rkl
öljyä paistamiseen
5-6
keskikokoisia sipuleita
4
valkosipulinkynttä
1,5rkl
sokeria
4dl
kaurakermaa
2,5rkl
margariinia
3rkl
persiljaa silputtuna
½tl
mustapippuria
1tl
Dijon-sinappia
½tl
suolaa
Lisäksi:
pastaa
juustoraastetta (kasvipohjainen)
Näin valmistat
Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi silpuksi. Hienonna persilja. Laita normaalit sipulit kuumalle kuivalle pannulle ja kuullota 2-3 min koko ajan sekoitellen. Älä kuitenkaan polta sipuleita. Kun sipulit alkavat hieman kuultamaan, vähennä pannun lämpö puoleen ja lisää margariini, suola, valkosipulit ja sokeri. Paista sipuleita keskilämmöllä 20-30 minuuttia, silloin tällöin sekoitellen. Kun sipulit näyttävät kullanruskeilta ja maistuvat makeilta, ne ovat valmiita. Siirrä sipulit erilliseen kulhoon.
Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta al denteksi samalla kun valmistat tofun (ohje alla).
Valmista tofu: Kuumenna öljy paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Jalotofu Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta.
Lisää tofujen joukkoon karamellisoitu sipuli ja persilja. Sekoita hyvin ja lisää seuraavaksi kaurakerma, pippuri, suola ja sinappi. Kiehauta ja anna hautua 10 min välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää pasta kastikkeen sekaan ja tarjoile juustoraasteen kera.