15 - 20 min
KESÄN GRILLIKLASSIKKO: TOFUKEBAKOT JA KAUDEN VIHANNEKSET
Ruokavinkki
Helpoiten valmista grillissä valmiiksi maustettuja tuotteita: Jalotofu Aasia, Kylmäsavu, Marinoitu tai uusi Teriyaki Style tofu!
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Teriyaki, Aasia, Kylmäsavu tai Marinoitu 300 g (yhdestä paketista noin 6 kebakkoa)
Grilliin:
1nippu
parsaa
1kpl
melonia
1-2kpl
paprikaa
1nippu
restiisejä
1kpl
munakoisoa
muita lempikasviksiasi
Grillauskastikeita:
öljyä voiteluun
Jävla Sås Bolag Chipotle Glaze
Teriyaki-kastiketta
BBQ-kkstiketta
Hoisin -kastiketta
Maapähkinäkastike:
1dl
maapäkinälevitettä
1dl
vettä
2rkl
soijaa
2rkl
limetinmehua
1
limenkuori (luomu)
1rkl
1 rkl sokeria
Näin valmistat
- Laita grilli lämpiämään ja grillitikut veteen likoamaan*.
*mikäli käytät puisia grillitikkuja, ne kannattaa laittaa ajoissa veteen likoamaan, jotteivat ne syty palamaan grillin kuumuudessa. Tikut ovat myös kätevä apuväline, kun grillattavia pitää kääntää tai nostaa tarjolle.
- Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.
- Avaa tofupaketti (kylmäsavu tai marinoitu) ja kuivaa* talouspaperilla tofun pinta. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi ja puolikkaat kolmeksi kebakoksi. Laita tofut grillitikkuihin ja sipaise kevyesti öljyä niiden pintaan
*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan. Teriyaki- ja Aasiatofua ei tarvitse kuivata.
- Keitä perunat kypsiksi ja valmistele muut grillattavat kasvikset. Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Siivuta munakoiso, paprikat ja meloni sopiviksi siivuiksi grillausta varten. Valele vihannekset öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla ennen grillausta.
- Aloita grillaaminen tofuvartaista. Käännä vartaat, kun tofujen pinta alkaa saada väriä. Lisää grilliin kasvikset*. Voitele kaikkia grillattavia öljyllä ja kääntele tasaisen grillauspinnan aikaansaamiseksi.
*kasvikset kypsyvät grillissä parhaiten miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen ja tarvittaessa öljyllä voidellen
- Kääntele tofuja muutaman kerran, ja voitele niitä tasaisesti lempigrillauskastikkeellasi ja jatka kääntelyä. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja silputtua ruohosipulia.
- Kun tofu-kebakoissa alkaa olla mielestäsi tarpeeksi rapea pinta ja kasvikset ovat kypsiä, nosta ne kaikki vadille tai lautasille ja tarjoa uusien perunoiden, salaatin ja maapähkinäkastikkeen kera.