15 - 20 min
KESÄN GRILLIKLASSIKKO: TOFUKEBAKOT JA KAUDEN VIHANNEKSET
Näitä tarvitset
Tofu
Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
Jalotofu Aasia (300 g)
Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
Grilliin
parsaa
melonia
paprikaa
paprikaa
restiisejä
munakoisoa
uusia perunoita
kukkakaalia
muita lempikasviksiasi
Grillauskastikeita
öljyä voiteluun
Jävla Sås Bolag Chipotle Glaze
Teriyaki
BBQ
hoi sin -kastiketta
Maapähkinäkastike
1dl
maapäkinälevitettä
1dl
vettä
2rkl
soijaa
2rkl
limetinmehua
1
limenkuori (luomu)
1rkl
1 rkl sokeria
Näin valmistat
- Laita grilli lämpiämään ja grillitikut veteen likoamaan*.
*mikäli käytät puisia grillitikkuja, ne kannattaa laittaa ajoissa veteen likoamaan, jotteivat ne syty palamaan grillin kuumuudessa. Tikut ovat myös kätevä apuväline, kun grillattavia pitää kääntää tai nostaa tarjolle.
- Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.
- Avaa tofupaketti (kylmäsavu tai marinoitu) ja kuivaa* talouspaperilla tofun pinta. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi ja puolikkaat kolmeksi kebakoksi. Laita tofut grillitikkuihin ja sipaise kevyesti öljyä niiden pintaan.
*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
- Keitä perunat kypsiksi ja valmistele muut grillattavat kasvikset. Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Siivuta munakoiso, paprikat ja meloni sopiviksi siivuiksi grillausta varten. Valele vihannekset öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla ennen grillausta.
- Aloita grillaaminen tofuvartaista. Käännä vartaat, kun tofujen pinta alkaa saada väriä. Lisää grilliin kasvikset*. Voitele kaikkia grillattavia öljyllä ja kääntele tasaisen grillauspinnan aikaansaamiseksi.
*kasvikset kypsyvät grillissä parhaiten miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen ja tarvittaessa öljyllä voidellen
- Kääntele tofuja muutaman kerran, ja voitele niitä tasaisesti lempigrillauskastikkeellasi ja jatka kääntelyä. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja silputtua ruohosipulia.
- Kun tofu-kebakoissa alkaa olla mielestäsi tarpeeksi rapea pinta ja kasvikset ovat kypsiä, nosta ne kaikki vadille tai lautasille ja tarjoa uusien perunoiden, salaatin ja maapähkinäkastikkeen kera.