30 min
4 annosta
KREIKKALAINEN GYROS-PITA TOFULLA
Näitä tarvitset
Gyros-pita täytteet:
1pkt
Jalotofu Paahtopalat ja/tai Kylmäsavu
1-2rkl
öljyä paistamiseen
200-300g
valmiita bataattiranskalaisia
1
pieni punasipuli
1
fenkoli
½rs
kirsikkatomaatteja
4-6
valmiita pitaleipiä tai kiviarinarieskoja (gluteenittomia tarvittaessa)
Tofu-gyros-mausteseos:
½tl
timjamia
¼tl
jauhettua valkosipulia
¼tl
oreganoa
¼tl
jauhettua kanelia
¼tl
mustapippuria
¼tl
suolaa
Minttutsatsiki:
150-200g
kurkkua ((noin puolikas))
3dl
jogurttia (kasvipohjaista tarvittaessa)
2-3rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2rkl
sitruunamehua
½rkl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä (n. 1/4-1/2 tl)
Lisäksi:
oliiveja tarjoiluun
Näin valmistat
Lämmitä uuni 215°C. Raasta kurkku ja valuta/purista ylimääräinen vesi pois. Lisää loput ainesosat, sekoita hyvin ja laita kylmään.
Pilko fenkoli ohuiksi siivuiksi ja levitä uunipellille bataattiranskalaisten kanssa. Pirskota öljyä kevyesti fenkolien päälle. Paista uunissa 20-30 min, kunnes fenkolit kypsiä ja ranskalaiset rapeita.
Valmista Jalotofu paahtopalat: Paista öljyssä rapeaksi ja lisää joukkoon tofu-gyros-mausteseos. Sekoita hyvin.
tai
Valmista Jalotofu Kylmäsavu: Avaa tofupaketti ja kuivaa pinta talouspaperilla. Pilko tofu suikaleiksi ja paista öljyssä rapeiksi. Mausta tofu-gyros-mausteseoksella.
Pilko tomaatit ja suikaloi punasipuli. Lämmitä pitaleivät uunissa.
Aloita pitojen täyttäminen tsatsikilla, tofulla, punasipulilla, tomaateilla, ranskalaisilla ja paahdetulla fenkolilla. Viimeistele annos tsatsikilla ja tuoreilla mintunlehdillä.