30 min
2-3:lle
PAD THAI TOFULLA (V, G)
Ruokavinkki
Pad Thai on klassinen thaimaalainen ruokalaji, jonka valmistat kätevästi paistinpannulla. Kasviksia voit valita ruokaan jääkaapin sisällön tai mieltymysten mukaan. Tarvitset vain valmiiksi marinoitua tofua, nuudeleita, kasviksia ja kastikkeen ainekset.
Näitä tarvitset
Tofu
1kpl
valmiiksi marinoitua tofua 300g (Jalotofu Marinoitu)
3rkl
öljyä paistamiseen
Pad Thai -Kastike
3rkl
soijakastiketta
2kpl
limen mehu
3kpl
valkosipulinkynttä raastettuna
4rkl
vaahterasiirappia (tai muuta nestemäistä makeuttajaa)
2rkl
tamarinditahnaa
1tl
chilihiutaleita
Kasvikset
1pkt
herkkusieniä pilkottuna
1
iso porkkana "höylättynä"
1pss
broccoliinia eli varsiparsakaalia pilkottuna (200g)
1kpl
punainen paprika pilkottuna
1kpl
keltainen paprika pilkottuna
3kpl
valkosipulinkynttä silputtuna
1kpl
punainen chili pilkottuna
10cm
pala inkivääriä raastettuna
3rkl
öljyä paistamiseen
Lisäksi
2-3kpl
levyä riisinuudeleita
1dl
kevätsipulia silputtuna
1rkl
seesaminsiemeniä
limetinlohkoja
1dl
suolapähkinöitä (murskattuna)
tuoretta korianteria
valmista maapähkinäkastiketta (ei pakollinen)
Näin valmistat
- Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan, jätä kuitenkin ne al denteksi eli älä keitä täysin kypsäksi.
- Sekoita kaikki Pad Thai -kastikkeen ainekset keskenään kulhoon. Murskaa leikkuulaudalla kourallinen suolapähkinöitä veitsen avulla ja siirrä pieneen astiaan.
- Valmista tofu: viipaloi tofu, kuivaa palat talouspaperilla ja leikkaa sopiviksi kuutioiksi. Ruskista tofukuutiot pannulla tasaisesti käännellen öljyssä. Nosta erilliseen kulhoon odottamaan.
- Hienonna tai purista valkosipulit pieneksi silpuksi, pilko chili ja raasta inkivääri. Pese ja kuori porkkana. Vuole porkkanasta ohuita lastuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä, niin ne kypsyvät nopeammin. Pilko kaikki muut kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Kaada pannulle 3 rkl oliiviöljyä ja lisää valkosipulit ja inkivääri. Paista hetki ja lisää kasvikset ja chili. Vähennä levyn lämpöä ja kääntele kasviksia pannulla hetki ja kaada sekaan puolet Pad Thai -kastikkeesta. Anna hautua muutama minuutti. Lisää pannulle tofut, nuudelit ja loput kastikkeesta. Paista vielä hetki ja koristele kokonaisuus seesaminsiemenillä, suolapähkinöillä ja korianterilla. Tarjoile limetinlohkojen ja esimerkiksi maapähkinäkastikkeen kera.