15 - 20 min
2-3 annosta
PARAS WOKKI RESEPTI – AINOA MINKÄ TARVITSET
Wokki syntyy helposti jääkaapin perusaineksista. Nappaa testiin maistuva tofuwokin perusresepti arjen nopeaan kokkailuun. Et välttämättä tarvitse wokkipannua, sillä wokkaaminen onnistuu myös korkeareunaisella paistinpannulla.
Tofuwokki
🥢 AASIA
Tofun paistaminen 🍳
🍜 Nuudeliresepti
Ruokavinkki
- Nuudelit: Vaikka pakkauksissa ohjeistetaan keittämään riisinuudelit, ne kannattaa ennemmin laittaa likoamaan kylmään veteen esivalmisteluiden (n. 15min) ajaksi. Näin ne eivät mene mössöksi wokkiin lisätessä.
- Wokki: Kasvikset kannattaa pilkkoa pieniksi, jotta ne kypsyvät nopeammin.
- Kuumenna wokkipannu aina kuumaksi ennen paistoa niin lopputulos on rapeampi.
- Käytä paistamisessa ruokaöljyä, joka kestää korkeita lämpötiloja. Rypsiöljy on hyvä vaihtoehto, joka ei kärytä.
- Paista tofu ennen muita raaka-aineita ja lisää ne joukkoon ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa.
- Wokkikastikkeen peruskaava: 2 rkl soijakastiketta tuomaan suolaisuutta ja umamia, 1 rkl riisiviinietikkaa tuomaan hapokkuutta, 2 rkl mirinkastiketta ja 1 tl siirappia tuomaan makeutta ja kaunista paistopintaa, chilikastiketta tai srirachaa lisäämään pientä potkua.
- Täältä löydät lisää wokkireseptejä!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Aasia tai Kylmäsavu 300g
öljyä paistamiseen
Kastike:
2rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2rkl
miriniä
1rkl
riisiviinietikkaa
juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
1tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1kpl
valkosipuli raastettuna
2tl
chilikastiketta (esim. paahdettu chilivalkosipuliöljy, SpiceUp!
1rkl
maissitärkkelystä
3rkl
vettä
Wokkiin:
300g
valmiita wokkikasviksia
1kpl
porkkana
1/3kpl
parsakaali
½kpl
paprika
½kpl
punasipuli
pieni pätkä kesäkurpitsaa
Lisäksi:
nuudeleita (n. 150g/hlö)
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria (valinnainen)
paahdettuja cashewpähkinöitä (valinnainen)
Näin valmistat
- Sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi keskenään pienessä kulhossa. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita hyvin. Nosta sivuun.
- Liota nuudelit kylmässä vedessä (n. 15min) tai valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
- Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi julienne-suikaleiksi. Pilko parsakaali pieniksi nupuiksi. Pilko paprika ja kesäkurpitsa. Siivuta punasipuli ohuiksi siivuiksi.
- Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi ja laita tavalliselle tai wokkipannulle.
- Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia, välillä käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen. Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun. Koristele seesaminsiemenillä. Nosta tofu sivuun.
- Kuumenna wokkipannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää kasvikset ja paista välillä käännellen 2-3 minuuttia. Lisää nuudelit, kastike ja tofut. Paista hetki käännellen. Wokki on valmis, kun nuudeli ovat kypsiä. Tarjoile tuoreen korianterin ja paahdettujen cashewpähkinöiden kera.