30 min
2-3:lle
Parmesan-kuorrutettu tofu kesäperunoilla (V)
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu (tai Kylmäsavu)
2rkl
oliiviöljyä
Parmesan-kuorrute:
1,5dl
auringonkukansiemeniä
3rkl
ravintohiivahiutaleita
¼tl
valkosipulijauhetta
¼tl
suolaa
Lisäksi:
uusia perunoita neljälle, vegaanista margariinia/hyvän makuista öljyä, porkkanoita naatteineen, herneitä.
Näin valmistat
- Leikkaa tofu 2-3 palaksi. Kääri palat liinaan, ja laita painava esine esim. kattila päälle ja anna tofun kuivua n.15 min.
- Blendaa kaikki parmesan-kuorrutteen ainekset karkeaksi muruksi.
- Leikkaa tofu siivuiksi ja voitele öljyllä.
- Kääntele tofun paloja parmesan-murussa siten, että jokainen sivu saa kuorrutteen.
- Paista palasia uunissa n.20-25 min tai, kunnes palaset tuntuvat rapeilta ja paahtuneilta.
- Keitä perunat.
- Ennen tarjoilua voitele perunat margariinilla/öljyllä, ripottele päälle parmesan-murua ja porkkanan naatteja yrtiksi.
- Tarjoile tofupalat perunoiden ja tuoreiden kasvisten kanssa.