10 min
2-3 annosta
PUTTANESCA-TOFU
📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma
👩🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi
Kuuntele mitä Pipsa ja Meri-Tuuli sanovat reseptistä!
Ruokavinkki
Kevyen puttanesca-tofusalaatin resepti on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).
- Pro-vinkki:
- Jos haluat annokseen mieluummin rapeita tofupaloja, paista ne ensin pannulla rapeaksi tällä ohjeella.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g
500g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
1ps
basilikanlehtiä revittynä
100g
kivettömiä oliiveja
1-2rkl
kapriksia
1dl
laadukasta oliiviöljyä
1kpl
sitruunankuori raastettuna ja mehustettuna
1kpl
valkosipulinkynsi raastettuna
suolaa ja mustapippuria
Näin valmistat
- Yhdistä kaikki aineet, paitsi tofu, ja anna maustua noin puolisen tuntia jääkaapissa.
- Leikkaa tofu viipaleiksi ja asettele lautaselle. Jos haluat rapeaa tofua, paista viipaleet esimerkiksi tällä ohjeella.
- Kaada kastike tofun päälle ja anna maustua vielä hetken aikaa. Tarjoile huoneenlämpöisenä.