Lautasella salaattia ja puttanesca-tofua sekä kuvassa myös reseptin kehittäneet kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. Lautasella salaattia ja puttanesca-tofua sekä kuvassa myös reseptin kehittäneet kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. '

10 min

2-3 annosta

(3)

✅ VIIKON RESEPTI: PUTTANESCA-TOFU

Puttanesca-tofu sopii esimerkiksi alkuruoaksi satokauden dinnerille tai talven perunaruoille tai padoille. Tofuviipaleet voi myös paistaa rapeaksi. Reseptin on kehittänyt kokkikaksikko Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi.

📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma

👩‍🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi

Kuuntele mitä Pipsa ja Meri-Tuuli sanovat reseptistä!

Ruokavinkki

Kevyen puttanesca-tofusalaatin resepti on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).

  • Osallistu kilpailuun!
    • Testaa uusi kasvisresepti ja osallistu kilpailuun vaikka joka viikko täältä.
  • Pro-vinkki:
    • Jos haluat annokseen mieluummin rapeita tofupaloja, paista ne ensin pannulla rapeaksi tällä ohjeella. 

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g

500g

kirsikkatomaatteja puolitettuna

1rkl

tuoretta oreganoa hienonnettuna

1ps

basilikanlehtiä revittynä

100g

kivettömiä oliiveja

1-2rkl

kapriksia

1dl

laadukasta oliiviöljyä

1kpl

sitruunankuori raastettuna ja mehustettuna

1kpl

valkosipulinkynsi raastettuna

suolaa ja mustapippuria

Näin valmistat

  • Yhdistä kaikki aineet, paitsi tofu, ja anna maustua noin puolisen tuntia jääkaapissa.
  • Leikkaa tofu viipaleiksi ja asettele lautaselle. Jos haluat rapeaa tofua, paista viipaleet esimerkiksi tällä ohjeella.
  • Kaada kastike tofun päälle ja anna maustua vielä hetken aikaa. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.