30 min
2:lle
SATAY-NUUDELIT JA HELPPO TOFUN MAUSTAMISVINKKI (V)
Näitä tarvitset
Satay-kastike:
1 1/4dl
maapähkinöitä
1-2
chilipalkoa (tai chilikastiketta/-tahnaa makusi mukaan)
2
valkosipulinkynttä
1rkl
raastettua inkivääriä/2 tl inkivääritahnaa
1
limen raastettu kuori ja ½ limen mehu
3rkl
kookossokeria tai fariinisokeria
½tl
suolaa tai 1 rkl soijakastiketta
n. 1-1½dl
vettä (tai kookosmaitoa)
Tofu:
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
1rkl
seesamöljyä
2tl
sambal oelek-kastiketta (tai muuta chilitahnaa)
2tl
inkivääritahnaa/raastettua inkivääriä
Lisäksi:
100g
nuudeleita
1kpl
vihreä omena
n. 200g
pala punakaalia
tuoretta korianteria
limeä
*Maapähkinöiden sijaan voit käyttää 1 dl maapähkinävoita – mieluummin crunchya. Maapähkinöiden sijasta voit jauhaa myös suolapähkinöitä, mutta älä silloin lisää enää suolaa.
Näin valmistat
- Valmista satay-kastike:
- Paahda maapähkinät kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne ruskistuvat pinnalta. Kaada tehosekoittimeen. Surauta pähkinät hienoksi rouheeksi. Lisää loput satay-kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja surauttele melko tasaiseksi tahnaksi. Lisää nestettä, vettä tai kookosmaitoa, sen mukaan, kuinka juoksevaa tahnaa haluat. Maapähkinöistä saakin jäädä kunnolla rouhetta. Voit skipata paahtamisen, jos käytät maapähkinävoita. Mittaa siinä tapauksessa maapähkinävoi muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen ja aja tahnaksi.
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada nuudeleista keitinvesi pois.
- Paista tofut:
- Lisää paahtopalat pannulle. Paista noin minuutti sellaisenaan välillä käännellen. Lisää sitten seesamöljy, chilikastike ja inkivääritahna. Paistele muutama minuutti käännellen niin, että kaikki tofut saavat mausteita.
- Pilko omena ohuiksi sektoreiksi. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi*.
- Kaada satay-kastike nuudeleiden joukkoon. Lämmitä nuudeleitä levyllä vielä hetki (pari minuuttia) nuudeleita käännellen, niin että maapähkinäkastikekin lämpenee.
- Sekoita nuudeleiden joukkoon omenat, kaalit ja lisää tofut päälle. Purista päälle limeä ja lisää korianteria. Kukin voi lisätä itsenäisesti makunsa mukaan vielä sambal oelekin annokseen.
- *Kaalivinkki: Jos haluat kunnolla lisää makua, niin marinoi kaali 1-2-3 pikkelilimessä. 1 osa viinietikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Esimerkiksi 1/3 dl valkoviinietikkaa, 2/3 dl sokeria ja 1 dl vettä. Anna kaalin pikkelöityä vähintään tunti, mieluummin vuorokausi.