Satokauden saaristolaisleipä sienillä ja tofulla
Näin syksyllä satokauden antimet ovat parhaimmillaan. Miltä kuulostaisi saaristolaisleipä kylmäsavutofulla, lehtikaalilla ja paistetuilla kantarelleilla? Herkulliselta, eikö vain!
Näitä tarvitset
1pkt
saaristolaisleipää (tässä reseptissä gluteeniton versio)
1pkt
Kylmäsavu tai Marinoitu Jalotofu (300g)
50-70g
sieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1prk
kaurafraichea
2kpl
lehtikaalin ruotia (n. 20g)
1rkl
sitruunamehua
1rkl
öljyä
1tl
seesaminsiemeniä (paahdettuna)
myllystä suolaa ja pippuria
2-3rkl
öljyä paistamiseen
Näin valmistat
- Pese ja revi lehtikaali sopiviksi suupaloiksi. Laita kulhoon ja lisää päälle sitruunamehu, 1 rkl öljyä ja hyppysellinen suolaa. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.
- Leikkaa kylmäsavutofu siivuiksi ja aseta siivut talouspaperin väliin. Painele pinta kuivaksi. Näin varmistat rapean paistopinnan ja lopputuloksen.
- Pilko retiisit ja sienet
- Aseta tofusiivut kuivalla pannulle ja paista noin 3 min käännellen. Lisää sienet ja öljy. Mausta paistetut sienet ripauksella suolaa ja pippuria.
- Levitä leivän päälle kaurafraiche ja marinoitu lehtikaali. Lisää Jalotofu, retiisit, seesaminsiemenet ja sienet.
- Vinkki: Saaristolaisleipä on mainio tarjottava vaikkapa joulupöydässä, mutta maistuu vuoden ympäri. Voit myös käyttää leipänä joululimppua, joka maistuu herkulliselta punajuuren ja savutofun kera.